Κανονικά στη θέση του ο διοικητής του «Αγίου Ανδρέα» – Για τα… μάτια του κόσμου το αίτημα Πλεύρη περί παραίτησης

Κανονικά στη θέση του ο διοικητής του «Αγίου Ανδρέα» – Για τα… μάτια του κόσμου το αίτημα Πλεύρη περί παραίτησης

Κανονικά στο γραφείο του βρίσκεται ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα, Ηλίας Θεοδωρόπουλος, ο οποίος είχε δηλώσει παραίτηση μετά το τραγικό συμβάν με τον θάνατο 49χρονου τον οποίον δεν μπορούσαν να δεχθούν στο νοσοκομείο γιατί δεν εφημέρευε.

Μάλιστα, για την υπόθεση είχε τοποθετηθεί και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ζητώντας την παραίτηση του διευθυντή του νοσοκομείου. Μία κίνηση που όπως φαίνεται έγινε… για τα μάτια του κόσμου, διότι ο… παραιτηθείς βρίσκεται ακόμη στο πόστο του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του avgi.gr, το ΦΕΚ στο οποίο αναγραφόταν η παραίτηση Θεοδωρόπουλου… δεν εκδόθηκε ποτέ. Όπως φαίνεται, οι αντιδράσεις του Θάνου Πλεύρη για το συμβάν ήταν εντελώς προσχηματικές, ούτως ώστε να εκτονωθούν οι αντιδράσεις της πατρινής κοινωνίας.

Εν τέλει, οι ευθύνες φαίνεται ότι μετακύλησαν από τον διοικητή του νοσοκομείου στην ειδικευόμενη νοσηλεύτρια που βρισκόταν εκείνο το βράδυ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Αγίου Ανδρέα, το «μπαλάκι» των ευθυνών μεταφέρθηκε «από τον Διοικητή και κάτω με σκοπό να βρεθούν τα εξιλαστήρια θύματα και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, από την πραγματική αιτία που προκάλεσε αυτό το γεγονός, που δεν είναι άλλο από την μη ύπαρξη εφημερεύοντος Ιατρού στο ΤΕΠ».

Το Σωματείο καταγγέλλει ότι το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών εξακολουθεί να μην έχει εφημερεύοντα γιατρό στις «μικρές» εφημερίες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως το νοσοκομείο δεν έχει γιατρό στο ΤΕΠ περίπου δεκαοκτώ ημέρες το μήνα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter