Κάρολος: Το πρώτο μήνυμα μετά τη διάγνωση με καρκίνο – «Θα συνεχίσω να σας υπηρετώ»

Κάρολος: Το πρώτο μήνυμα μετά τη διάγνωση με καρκίνο – «Θα συνεχίσω να σας υπηρετώ»
Royal Household via AP

Το πρώτο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο θα μεταδοθεί στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ με αφορμή την Ημέρα της Κοινοπολιτείας.

Μολονότι ο βασιλιάς Κάρολος δεν θα παραστεί αυτοπροσώπως στην τελετή, ηχογράφησε ένα μήνυμα προκειμένου να αποτελεί αυτό την ετήσια ομιλία του, για αυτή τη σημαντική ημέρα για την Βρετανία.

Στη θέση του, η σύζυγος του βασίλισσα Καμίλα, θα είναι επικεφαλής της ομάδας των ανώτερων μελών της βασιλικής οικογένειας που θα παραστούν, μεταξύ άλλων και ο διάδοχος του θρόνου πρίγκιπας Γουίλιαμ.

Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα, το πρώτο του από τότε που έκανε γνωστή τη διάγνωσή του πριν από πέντε εβδομάδες, ο Κάρολος θα απευθύνει μια κραυγή συστράτευσης στα μέλη της Κοινοπολιτείας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Sun.

Η 615 λέξεων ομιλία του για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας θα μεταδοθεί από το Αβαείο του Ουέστμινστερ σε μια τελετή με 2.000 επισκέπτες, στην οποία θα παρευρεθούν και άλλοι βασιλείς. Θα τονίσει ότι η «ποικιλομορφία» ήταν η βασική «δύναμη» της Κοινοπολιτείας και ότι η ένωση των 56 χωρών-μελών αποτελούσε για τον ίδιο «πολύτιμη πηγή δύναμης, έμπνευσης και υπερηφάνειας».

Μιλώντας ως επικεφαλής της Κοινοπολιτείας, ο βασιλιάς Κάρολος θα τονίσει την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει το έργο του παρά τα θέματα υγείας που αντιμετωπίζει, λέγοντας το εξής: «Τις τελευταίες εβδομάδες συγκινήθηκα βαθύτατα από τις υπέροχα ευγενικές και στοχαστικές ευχές σας για την υγεία μου, και σε αντάλλαγμα, δεν μπορώ παρά να συνεχίσω να σας υπηρετώ, στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, σε όλη την Κοινοπολιτεία».

«Η πίστη μου στις κοινές μας προσπάθειες και στις δυνατότητες του λαού μας παραμένει τόσο σίγουρη και ισχυρή όσο ήταν πάντα. Δεν έχω καμία αμφιβολία πως θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον σε ολόκληρη την Κοινοπολιτεία, καθώς, μαζί, συνεχίζουμε αυτό το ζωτικό ταξίδι».

Με κόκκινα μάτια και κοκκινίλες στο στόμα

Εν τω μεταξύ, στη δημοσιότητα δόθηκε μια φωτογραφία που τραβήχτηκε τη στιγμή της καταγραφής του μηνύματος, όπου ο βασιλιάς Κάρολος φαίνεται να κάθεται στο Λευκό Σαλόνι του κάστρου του Γουίνδσορ.

Όπως αναφέρει το Sky News, τα μάτια του φαίνονται λίγο κόκκινα και υπάρχει ερυθρότητα γύρω από το στόμα του, ωστόσο το δημοσίευμα σημειώνει πως η διάγνωση του καρκίνου και η συνεχιζόμενη θεραπεία του θα καθιστούσαν κατανοητή μια μικρή αλλαγή στην εμφάνισή του.

Σημειώνεται, ότι από τότε που ο βασιλιάς διεγνώσθη με καρκίνο έχει αναβάλει όλα τα δημόσια καθήκοντά του, αλλά συνεχίζει τις παρασκηνιακές εργασίες, ενώ πραγματοποιεί και κάποιες προσωπικές συναντήσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter