Κασσελάκης από Βρυξέλλες: Ταμείο Ανάκαμψης με διάχυση σε όλη την οικονομία και όχι μόνο σε λίγες μεγάλες εταιρείες

Κασσελάκης από Βρυξέλλες: Ταμείο Ανάκαμψης με διάχυση σε όλη την οικονομία και όχι μόνο σε λίγες μεγάλες εταιρείες

Μπαράζ επαφών και συναντήσεων πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του Σύριζα δήλωσε: «Πραγματοποιώ μια διήμερη επίσκεψη στις Βρυξέλλες -ως το πρώτο βήμα του ΣΥΡΙΖΑ προς τις ευρωεκλογές- στο πλαίσιο της οποίας συναντήθηκα χτες με την ευρωομάδα μας, τους ευρωβουλευτές μας. Σήμερα συναντήθηκα με πολλούς αξιωματούχους, για θέματα οικονομίας, μεταναστευτικού, κλιματικής κρίσης και του κράτους δικαίου»

Επεσήμανε ότι: «Σχετικά με τα θέματα της κλιματικής κρίσης τόνισα την ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκύπτουν από αυτήν. Στο θέμα της μετανάστευσης πρέπει να αναζητήσουμε έναν τρόπο η χώρα μας να μην επιβαρύνεται ως χώρα υποδοχής, έτσι ώστε να έχουμε ένα δίκαιο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου. Τέλος, για το Ταμείο Ανάκαμψης, θέλουμε ένα πρόγραμμα το οποίο θα έχει απορροφητικότητα και διάχυση σε όλη την οικονομία και όχι μόνο σε λίγες μεγάλες εταιρείες».

Τέλος, τόνισε: «Αυτές είναι οι θέσεις μας», και πρόσθεσε πως «σε σύντομο χρονικό διάστημα η ευρωομάδα μας θα αναδείξει, σε εκδήλωση στην Αθήνα, την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια κι από εκεί και πέρα θα δημιουργήσουμε δική μας ατζέντα για την Ευρωπαϊκή Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ, στην πορεία προς τις ευρωεκλογές».

Συνάντηση με την ευρωομάδα της Αριστεράς – Παραμένει μέλος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκε με τους συμπροέδρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, Μάρτιν Σίρντεβαν και Μάνον Ομπρί είχαν ο Στέφανος Κασσελάκης και οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία το απόγευμα της Τετάρτης, με ατζέντα τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, καθώς και οι δράσεις και πρωτοβουλίες της Αριστεράς ενόψει των ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ οι συμπρόεδροι συνεχάρησαν τον Στ. Κασσελάκη και τόνισαν την εξαιρετικής σημασίας παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ευρωομαδα της Αριστεράς και στο Ευρωκοινοβούλιο γενικότερα.

Ο πρόεδρος τη αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα εντείνει τον αγώνα του και τη συνεργασία του με τις προοδευτικές δυνάμεις ενόψει των ευρωεκλογών, τόσο ως περήφανο και ενεργό μέλος της ευρωομάδας της Αριστεράς, όσο και ως γέφυρα με τους Πράσινους και τους Σοσιαλιστές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές συζητήθηκε και η περαιτέρω ανάδειξη των θέσεων της Αριστεράς στους τομείς της οικονομίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, του κράτους-δικαίου, των δικαιωμάτων και του μεταναστευτικού. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της κλιματικής κρίσης καθώς και της ανάγκης για εξασφάλιση της ειρήνης στη βάση του διεθνούς δικαίου στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία.

Στη συνάντησή μετείχαν και οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Παπαδημούλης, Πέτρος Κόκκαλης, Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ευρωομάδας των Πρασίνων, Phillippe Lamberts

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνομίλησαν για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, την δίκαιη μετάβαση στην πράσινη οικονομία και την σημασία που έχει η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων σε αυτήν την κατεύθυνση. Ο Στέφανος Κασσελάκης, οποίος συνοδευόταν από τον Πέτρο Κόκκαλη και την Έλενα Κουντουρά, τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου χρηματοδοτικού εργαλείου για την κάλυψη των ζημιών και απωλειών από τις καταστροφές που προκαλεί η κλιματική κρίση.

Συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά. Κατά τη συνάντηση τέθηκαν τα ζητήματα της προώθηση ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού Συμφώνου, που θα βασίζεται στην αλληλεγγύη, στην μείωση των βαρών των χωρών πρώτης υποδοχής όπως η Ελλάδα, στην προστασία των δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλου και στην αντιμετώπιση των διακινητών.

Συνάντηση με Τζεντιλόνι

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθιξε, όπως ανέφεραν πηγές της Κουμουνδούρου, τρία σημεία στον Επίτροπο Οικονομίας της ΕΕ. Αρχικά τόνισε ότι η πρόταση της Κομισιόν για την αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας κινείται σε θετική κατεύθυνση.

Παράλληλα εξέφρασε τη στήριξή του στην αύξηση των κονδυλίων για τη μετανάστευση και την πολιτική προστασία και κυρίως τη θέσπιση ενός νέου χρηματοδοτικού εργαλείου για τις καταστροφές που προέρχονται από την κλιματική κρίση ως προς την κάλυψη ζημιών και απωλειών.

Συνάντηση με Αγκιλάρ

Το σκάνδαλο των υποκλοπών και οι προσπάθειες συγκάλυψής του από την κυβέρνηση Μητσοτάκη βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του Στέφανου Κασσελάκη με τον πρόεδρο της Επιτροπής LIBE, Λόπεζ Αγκιλάρ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέδειξε την ανάγκη για στήριξη του κράτους δικαίου στην Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα όπου υπονομεύεται σταθερά λόγω του σκανδάλου Predator, της συγκάλυψής του από την κυβέρνηση και τα σοβαρά ελλείμματα στο δικαστικό σύστημα και στον πλουραλισμό των ΜΜΕ, όπως καταγράφονται σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο

 

Διαβάστε επίσης: Κασσελάκης σε Αγκιλάρ: Το κράτος δικαίου στην Ελλάδα υπονομεύεται λόγω του σκανδάλου υποκλοπών (Photos)

Συνάντηση Κασσελάκη με Τζεντιλόνι στις Βρυξέλλες – Τι συζήτησαν

Μυστικά & Documento

10/12/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter