Κασσελάκης σε Αγκιλάρ: Το κράτος δικαίου στην Ελλάδα υπονομεύεται λόγω του σκανδάλου υποκλοπών (Photos)

Κασσελάκης σε Αγκιλάρ: Το κράτος δικαίου στην Ελλάδα υπονομεύεται λόγω του σκανδάλου υποκλοπών (Photos)

Το σκάνδαλο των υποκλοπών και οι προσπάθειες συγκάλυψής του από την κυβέρνηση Μητσοτάκη βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του Στέφανου Κασσελάκη με τον πρόεδρο της Επιτροπής LIBE, Λόπεζ Αγκιλάρ στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Κασσελάκη με Τζεντιλόνι στις Βρυξέλλες – Τι συζήτησαν

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέδειξε την ανάγκη για στήριξη του κράτους δικαίου στην Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα όπου υπονομεύεται σταθερά λόγω του σκανδάλου Predator, της συγκάλυψής του από την κυβέρνηση και τα σοβαρά ελλείμματα στο δικαστικό σύστημα και στον πλουραλισμό των ΜΜΕ, όπως καταγράφονται σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε -σύμφωνα με πηγές της Κομμουνδούρου- και ως προς το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, τονίζοντας τη σημασία της προώθησης της θέσης ότι η αλληλεγγύη στην φιλοξενία προσφύγων πρέπει να είναι υποχρεωτική και να βασίζεται σε σημαντικό αριθμό ετήσιων μετεγκαταστάσεων.

Ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε επίσης ότι το Σύμφωνο πρέπει να κατοχυρώνει νόμιμες και ασφαλείς οδούς με δίκαιη κατανομή στις χώρες ΕΕ, αλλά και ένα αποτελεσματικό ευρωπαϊκό μηχανισμό. «Πρέπει να προσανατολίζεται στην αντιμετώπιση των δικτύων διακινητών αλλά κυρίως πρέπει να βασίζεται στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για ευρωπαϊκές αξίες και να αποδεχόμαστε ως κανονικότητα τα εγκλήματα στη Λαμπεντούζα, στην Πύλο και το Φαρμακονήσι».

Μυστικά & Documento

03/12/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter