Κασσελάκης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ: «Να παλέψουμε μαζί γιατί είμαστε η τελευταία ελπίδα της κοινωνίας»

Κασσελάκης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ: «Να παλέψουμε μαζί γιατί είμαστε η τελευταία ελπίδα της κοινωνίας»

Μηνύματα τόσο προς το εσωτερικό του κόμματος όσο και προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τονίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πρέπει να πείσει την κοινωνική πλειοψηφία ότι αξίζει την εμπιστοσύνη της. «Δεν θα τους αφήσω σε χλωρό κλαρί» ξεκαθάρισε σε σχέση με τον τρόπο που θα αντιπολιτευτεί τη ΝΔ, ενώ πρόσθεσε πως όσο τα μέλη της Κ.Ο. θα παράγουν προτάσεις νόμου, εκείνος θα ξεμπροστιάζει τη συμπολίτευση στην κοινωνία.

Στην παρθενική του τοποθέτηση ενώπιον της Κ.Ο., ο νέος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χρησιμοποίησε πολλές φορές πρώτο πληθυντικό, εξαίροντας την πολιτική ποιότητα και ικανότητα των βουλευτών του κόμματος. Επισήμανε δε τα κινηματικά χαρακτηριστικά που θέλει να προσδώσει στον νέο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ενώ εξήγησε τη φόρμουλα λειτουργίας του αντιπολιτευτικού έργου του κόμματος, αφού ο ίδιος δεν διαθέτει βουλευτική ιδιότητα.

«Στο κοινοβούλιο εσείς θα δίνετε την καθημερινά τη μάχη απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη κι εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη να χτίσουμε μια κινηματική δυναμική θα προσθέτει και δεν θα αφαιρεί πολιτικά» περιέγραψε, ενώ παρέθεσε τα τρία βήματα που πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα για την επόμενη μέρα: «Ενότητα, πρόταση, δράση».

«Το κόκκινο στα εθνικά θέματα δεν θα ξεθωριάσει»

Ως προς το ιδεολογικό στίγμα της τοποθέτησής του, στηλίτευσε τις πληροφορίες περί αποστρατικοποίησης των νησιών, αλλά και το διαβόητο TurkAegean, επαναλαμβάνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει ο γνήσιος εκφραστής της σύγχρονης πατριωτικής Αριστεράς και του εθνικού συμφέροντος».

Επ΄αυτού, υπογράμμισε πως οι κόκκινες γραμμές στα εθνικά θέματα δεν πρόκειται να παραβιαστούν. «Στα εθνικά μας θέματα το κόκκινο δεν θα ξεθωριάσει καθόλου», ήταν τα λόγια του.

«Θα είχε απολυθεί ο Μητσοτάκης»

Ο κ. Κασσελάκης επέκρινε τις «γαλάζιες» ειρωνείες που δέχτηκε κατά την πρώτη του εμφάνιση στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει το κυβερνητικό πραξικόπημα στην ΑΔΑΕ με τη βοήθεια της Ελληνικής Λύσης.

Έκανε εκτενή αναφορά στο σκάνδαλο των υποκλοπών, καλώντας τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της για την τιμωρία των ενόχων «όσο ψηλά κι αν βρίσκονται», αποσαφηνίζοντας πως «όταν γίνουμε κυβέρνηση ποτέ δεν θα δεχτούν οι λειτουργοί της δικαιοσύνης πίεση από εμάς».

Καυτηριάζοντας την επιτελική ανικανότητα ολοκλήρωσης των αντιπλημμυρικών έργων, χαρακτήρισε σοκαριστική τη δήλωση του Κυρ. Μητσοτάκη περί άγνοιας των λόγων που δεν ολοκληρώθηκαν τα έργα θωράκισης της Θεσσαλίας από τις θεομηνίες και επισήμανε πως αν ήταν διευθύνων σύμβουλος σε επιχείρηση «και δεν ήξερε πώς “φαγώθηκαν” 500 εκατ. ευρώ» θα είχε απολυθεί.

Διαβάστε επίσης: Συνεδρίαση ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Η θερμή υποδοχή στον Στέφανο Κασσελάκη (Video)

Τα νέα πρόσωπα κλειδιά της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter