Καταγγελία Γιαννάκου: Γιατροί συνιστούν σε εγκύους να μην εμβολιαστούν (Video)

Καταγγελία Γιαννάκου: Γιατροί συνιστούν σε εγκύους να μην εμβολιαστούν (Video)

Στην καταγγελία ότι γιατροί συνιστούν σε εγκύους, θηλάζουσες αλλά και γυναίκες που θέλουν να τεκνοποιήσουν, να μην εμβολιαστούν προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, με αφορμή τη διασωλήνωση νοσηλεύτριας εγκύου στη Λάρισα η οποία δεν είχε εμβολιαστεί, ο κ. Γιαννάκος είπε ότι η ΠΟΕΔΗΝ γνωρίζει υποθέσεις με γιατρούς που «κρατάνε» συναδέλφους τους από το να εμβολιαστούν και συνέχισε λέγοντας: «Η περίπτωση στη Λάρισα πιστεύω -δεν είμαι σίγουρος, ότι είναι μια τέτοια περίπτωση που ο γιατρός της την φρέναρε να εμβολιαστεί. Η συνάδελφος δεν ήταν στη δουλειά, ήταν σε νόμιμη άδεια κύησης, δεν ήταν αναστολή, αλλά όμως υπάρχουν πολλές περιπτώσεις συναδέλφων που φοβούνται να εμβολιαστούν γιατί οι γιατροί τους ‘’φρενάρουν’’ σε αυτό».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Στέλιος Λουκίδης, πρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρίας, υποστήριξε ότι: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει γιατρός που προτείνει να μείνει ανεμβολίαστη έγκυος».

Όσον αφορά την πίεση στο σύστημα υγείας και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ανάφερε πως έχουν βγει σε αναστολή 7.000 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί οι οποίοι δεν αναπληρώθηκαν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κενό.

Σχολίασε επίσης ότι 800 εργαζόμενοι εξαιρέθηκαν από τον εμβολιασμό από τις ειδικές επιτροπές και εργάζονται στην πρώτη γραμμή με δύο rapid test την εβδομάδα «και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter