Καταγγελία ΠΟΘΑ: Ο Δήμος Αθηναίων αφήνει απλήρωτους εργαζόμενους στο θέατρο «Ολύμπια» λόγω κατάληψης

Καταγγελία ΠΟΘΑ: Ο Δήμος Αθηναίων αφήνει απλήρωτους εργαζόμενους στο θέατρο «Ολύμπια» λόγω κατάληψης

Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος και Ακροάματος (ΠΟΘΑ), αναφέροντας ότι ο Δήμος Αθηναίων αφήνει απλήρωτους εργαζόμενους στο θέατρο «Ολύμπια» – Δημοτικό Μουσικό Θέατρο«Μαρία Κάλλας» με πρόσχημα την κατάληψη.

«Καλούμε το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να αναθεωρήσουν τη στάση τους, να ανακαλέσουν τις αντεργατικές αποφάσεις τους και να αξιοποιήσουν τους εργαζόμενους στις, ούτως ή άλλως πάρα πολλές, δραστηριότητες και ανάγκες που υπάρχουν», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΠΟΘΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:  

Ο Δήμος Αθηναίων και ο ΟΠΑΝΔΑ αρνείται να καταβάλλει αμοιβές σε εργαζόμενους στο Θέατρο Μαρία Κάλλας (πρώην Ολύμπια) με τη δικαιολογία ότι το θέατρο τελεί υπό κατάληψη. Πρόκειται για εργαζόμενους που εργάζονται μέσω εργολαβικών εταιρειών ή εταιρειών δανειζόμενου προσωπικού καθώς και εργαζόμενοι με μπλοκάκι, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά απολύονται.

Την ώρα που η κυβέρνηση με την πολιτική της έχει δημιουργήσει απίστευτα αδιέξοδα στους ανθρώπους του πολιτισμού μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος 85 και την απαξίωση των σπουδών στις καλλιτεχνικές σχολές, ο Δήμος Αθηναίων – υπό την εποπτεία του οποίου βρίσκεται το Θέατρο Μαρία Κάλλας – επιχειρεί να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό για να διασπάσει τον αγώνα μας, με μία κίνηση καθαρά ανάλγητη.

Καλούμε το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να αναθεωρήσουν τη στάση τους, να ανακαλέσουν τις αντεργατικές αποφάσεις τους και να αξιοποιήσουν τους εργαζόμενους στις, ούτως ή άλλως πάρα πολλές, δραστηριότητες και ανάγκες που υπάρχουν.

Διαβάστε επίσης:

Κλιμακώνουν τις παρεμβάσεις τους οι καλλιτέχνες – Κατάληψη και στο «Ολύμπια»

Στους δρόμους και πάλι οι καλλιτέχνες απέναντι στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Συνεχίζουν οι καλλιτέχνες τον αγώνα κόντρα στις μεθοδεύσεις Μητσοτάκη – Υπό κατάληψη και οι 3 κεντρικές σκηνές του ΚΘΒΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter