Καταγγελίες Ναβάλνι για τις συνθήκες φυλάκισής του: Ακραίο κρύο, φαγητό 10 λεπτών και «δύο φέτες άθλιο ψωμί»

Καταγγελίες Ναβάλνι για τις συνθήκες φυλάκισής του: Ακραίο κρύο, φαγητό 10 λεπτών και «δύο φέτες άθλιο ψωμί»

Ο φυλακισμένος Ρώσος αντιφρονών Αλεξέι Ναβάλνι, εμφανίστηκε την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου μέσω τηλεδιάσκεψης ενώπιον δικαστή του Δικαστηρίου της Μόσχας, περιγράφοντας τις σκληρές συνθήκες που υπομένει στη φυλακή  στην Αρκτική, όπου μεταφέρθηκε τον περασμένο μήνα.

Ο επικριτής του Κρεμλίνου, φορώντας μια μαύρη στολή και στεκόμενος πίσω από τα κάγκελα ενός μικρού δωματίου, μίλησε για τις ακραίες θερμοκρασίες, αλλά και το όριο των μόλις 10 λεπτών στην κατανάλωση φαγητού.

Σημειώνεται, ότι αυτή ήταν η δεύτερη συναπτή ημέρα που ο Ναβάλνι συμμετείχε σε ακροαματική διαδικασία μέσα από τη σωφρονιστική αποικία «Πολικός Λύκος», μια από τις σκληρότερες της Ρωσίας, όπου μεταφέρθηκε τον περασμένο μήνα, όταν οι ποινές που του έχουν επιβληθεί ξεπέρασαν τα 30 χρόνια.

Ο Ναβάλνι δήλωσε ότι ο κανονισμός των φυλακών που επιτρέπει στους κρατούμενος να δανείζονται ένα βιβλίο τη φορά, σημαίνει ότι κάποιος που επιλέγει τη Βίβλο ή το Κοράνι δεν θα μπορούσε να δανειστεί ταυτόχρονα άλλο θρησκευτικό ή λογοτεχνικό βιβλίο, περιλαμβανομένων εφημερίδων ή περιοδικών.

«Ένα βιβλίο δεν είναι αρκετό για μένα. Παραβιάζει ξεκάθαρα τα θρησκευτικά μου δικαιώματα. Θέλω να έχω στο κελί μου 10 βιβλία. Τα χρειάζομαι για εκπαίδευση, για θρησκευτική πρακτική».

«Δύο κούπες βραστό νερό και δύο φέτες άθλιο ψωμί»

«Μου δίνουν δύο κούπες με βραστό νερό και δύο φέτες από άθλιο ψωμί. Θέλω να πίνω αυτό το βραστό νερό φυσιολογικά και να τρώω αυτό το ψωμί. Έχω δέκα λεπτά για να φάω. Και είμαι υποχρεωμένος να πνίγομαι με αυτό το βραστό νερό», τόνισε ο Ναβάλνι.

Τα επιχειρήματά του προκάλεσαν λεπτομερή συζήτηση με τον δικαστή και με εκπρόσωπο του υπουργείου Δικαιοσύνης αρμόδιο για τις βιβλιοθήκες των φυλακών, για τα γεύματα και για το περιεχόμενο των κελιών.

Ο Ναβάλνι έχει συχνά χρησιμοποιήσει τέτοιες ακροαματικές διαδικασίες στο παρελθόν ως ένα μέσο για να αψηφά τις αρχές, διατηρώντας έναν δεσμό με τον έξω κόσμο, παρά τις σκληρές συνθήκες της φυλάκισής του.

Ο ίδιος και οι υποστηρικτές του υποστηρίζουν ότι οι πολλές κατηγορίες εις βάρος του, που ποικίλλουν από απάτη ως εξτρεμισμό, κατασκευάστηκαν για να φιμώσουν την κριτική του εις βάρος του προέδρου Πούτιν.

Δείτε επίσης: Αλεξέι Ναβάλνι: Εντοπίστηκε σε φυλακή στην Αρκτική – «Είναι καλά» λέει η δικηγόρος του (Video)

Ρωσία: Άγνωστο που βρίσκεται ο Ναβάλνι, δηλώνουν συνεργάτες του

ΗΠΑ: Σύλληψη δασκάλου που απείλησε μαθήτρια με αποκεφαλισμό, γιατί την προσέβαλε η σημαία του Ισραήλ

Κίνα: Σοκαριστικό ατύχημα στο μετρό του Πεκίνου – Πάνω από 102 οι τραυματίες (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter