Καταγγελίες χωρίς τέλος για την αστυνομική βία: Χτύπησαν φοιτητή και τον παρενοχλούσαν και στο νοσοκομείο (Video)

Καταγγελίες χωρίς τέλος για την αστυνομική βία: Χτύπησαν φοιτητή και τον παρενοχλούσαν και στο νοσοκομείο (Video)

Στην μεγάλη πανεκπαιδευτική διαδήλωση της Πέμπτης στην Αθήνα, φοιτητές συγκρούσθηκαν έξω από το κοινοβούλιο στα Λουλουδάδικα. Μετά τις συγκρούσεις, οι άνδρες των ΜΑΤ παρότι οι φοιτητές οπισθοχωρούσαν, συνέχιζαν να χτυπούν μανιασμένα με τα γκλομπ τους. Σε μία από αυτές τις επιθέσεις, ένας άνδρας των ΜΑΤ βγήκε από τους καπνούς και χτύπησε τον φοιτητή Μαθηματικού, Κυριάκο Καλαϊτζίδη. Ο φοιτητής μετά από λίγη ώρα ένιωσε αβάσταχτους πόνους και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί έκριναν πως μπορεί να χρειαστεί εγχείρηση.

Μάλιστα, ενώ ο φοιτητής κυριολεκτικά σφάδαζε από τους πόνους και δεν μπορούσε να περπατήσει, η αστυνομία δεν τον άφησε ήσυχο ούτε εκείνη τη στιγμή. Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει στο Documentonews.gr ο νεαρός φοιτητής, ένας αστυνομικός με πολιτικά τον πίεζε να πει αν θα καταθέσει μήνυση και τον ακολούθησε μάλιστα και μέσα στον θάλαμο που θα εξεταζόταν ο φοιτητής από τους γιατρούς. «Δεν μπορούσα καλά καλά να σταθώ στα πόδια μου απ’τον πόνο και αυτός με ακολουθούσε από πίσω» δήλωσε ο φοιτητής. 

Επισκεφθήκαμε τον Κυριάκο Καλαϊτζίδη, στο σπίτι του στο οποίο βρίσκεται για αρκετές μέρες έτσι ώστε να αναρρώσει και να αποφύγει την χειρουργική επέμβαση. Μιλήσαμε για τα γεγονότα, τη στάση της Ασφάλειας στο νοσοκομείο και τις κινητοποιήσεις ενάντια στην κυβέρνηση και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. 

Η μητέρα του φοιτητή, Δήμητρα, βρισκόταν στη δουλειά της όταν έμαθε πως υπάρχουν επεισόδια και πήρε τηλέφωνο τον γιο της, ο οποίος δεν το σήκωσε. Έτσι ξεκίνησε να την κατακλύζει η αγωνία: «Με παίρνει τηλέφωνο στις 8 η ώρα, μου λέει είμαι στο νοσοκομείο, μην ανησυχείς, με έχουν χτυπήσει και μάλλον θα κάνω χειρουργείο. Καταλαβαίνετε πώς ένιωσα. Έχασα την γη κάτω απ’τα πόδια μου» δήλωσε. 

«Αυτό που έγινε είναι ένα σενάριο που δεν το εύχομαι σε καμία μητέρα.», ανέφερε επίσης. Ενώ σημείωσε ότι αν γύριζε τον χρόνο πίσω δεν θα ήθελε έναν γιο που να μη συμμετέχει σε όλα αυτά ώστε να έχει μικρότερο κίνδυνο. «Είμαι περήφανη για τον γιο μου γιατί είναι σκεπτόμενο άτομο. Και κυρίως έχει άποψη, υπερασπίζει την άποψή του και διεκδικεί. Και αυτό πρέπει να κάνει ένα παιδί της ηλικίας του», δήλωσε.

Τέλος, άσκησε κριτική στην Ελληνική Αστυνομία για τις βίαιες ενέργειές της και προανήγγειλε ότι θα κινηθεί για την τιμωρία των αστυνομικών «Δεν θα το αφήσω έτσι. Αρκετά να κρυβόμαστε πίσω από ένα κράνος και μια μάσκα και δεν φταίει κανένας».

Διαβάστε επίσης:

Με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται Παιδεία

Θεσσαλονίκη: Νέα εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ – Πορείες για τις συλλήψεις στο Δημοκρίτειο

ΜΑΤ στο ΔΠΘ: «Επιτυχία» βαφτίζει η ΕΛΑΣ τον ξυλοδαρμό φοιτητών

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Σε πλήρη εφαρμογή το δόγμα «νόμος και τάξη» – Απαντούν με δυναμικές κινητοποιήσεις οι φοιτητές

Αποστολή στη Θεσσαλία: Ξεχειλίζει η οργή για τον ΜητσοΘΑκη – «Το κράτος μας ξέχασε, δεν υπάρχει πια ζωή»

Αγρότες: Αποφασίζουν τις επόμενες κινήσεις – Πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα με το βλέμμα στην Αθήνα

Κάρολος: Η επόμενη ημέρα στο παλάτι μετά την ανακοίνωση της διάγνωσης – Οι πρώτες αντιδράσεις στη Βρετανία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter