Καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα «Φιόνα» από τη Δομινικανή Δημοκρατία

Καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα «Φιόνα» από τη Δομινικανή Δημοκρατία

Ο κυκλώνας Φιόνα έπληξε χθες Δευτέρα τη Δομινικανή Δημοκρατία, αφού προκάλεσε πλημμύρες και «καταστροφικές» ζημιές στο Πουέρτο Ρίκο, τον γείτονά της στην Καραϊβική Θάλασσα, όπου οι κάτοικοι στερούνται την ηλεκτροδότηση και συνεχίζουν να υπομένουν ισχυρές βροχές.

Στη Δομινικανή Δημοκρατία, ο κυκλώνας άφησε πίσω έναν νεκρό και 12.485 κατοίκους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με τον στρατηγό Χουάν Μέντες Γκαρσία, διευθυντή του κέντρου επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων.

Δρόμοι πλημμύρισαν ή κόπηκαν στη μέση από πεσμένα δέντρα και καλώδια του δικτύου ηλεκτροδότησης γύρω από το παραθαλάσσιο θέρετρο Πούντα Κάνα, στο ανατολικό τμήμα της Δομινικανής Δημοκρατίας, όπου η ηλεκτροδότηση διακόπηκε, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι άνεμοι έφθαναν ως ακόμη και τα 150 χιλιόμετρα την ώρα και ο κυκλώνας Φιόνα αναμένεται να ενισχυθεί «κατά τη διάρκεια των δύο επομένων ημερών», φθάνοντας σήμερα στην Κατηγορία 3 (στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον), ανέφερε το αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC), με έδρα το Μαϊάμι, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter