Κατέθεσε στον ανακριτή οδηγός φορτηγού για την καταδίωξη του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη

Κατέθεσε στον ανακριτή οδηγός φορτηγού για την καταδίωξη του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη

Με ενδιαφέρον αναμένονται η εργαστηριακή έρευνα και η επιτόπια αυτοψία προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες της δολοφονικής καταδίωξης του 16χρονου Κώστα από αστυνομικούς τη νύχτα της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να παλεύει για τη ζωή του.

Την ίδια στιγμή, οδηγός φορτηγού που φέρεται ως αυτόπτης μάρτυρας της καταδίωξης κατέθεσε νωρίτερα στον α’ τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης που χειρίζεται την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε για την πορεία που ακολούθησε το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 16χρονος, πριν δεχθεί τα πυρά από τον αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Η κατάθεσή του διήρκησε περίπου μισή ώρα.

Ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό εάν πρόκειται για έναν από τους τρεις μάρτυρες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη – Πατέρας 16χρονου: Ο αστυνομικός σκέφτηκε τα δικά του παιδιά την ώρα που πυροβόλησε; (Video)

Νωρίτερα, η οικογένεια του 16χρονου, δια του συνηγόρου της, κατέθεσε αίτημα διενέργειας πραγματογνωμοσύνης για το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν την καταδίωξη. Το υλικό αυτό βρίσκεται στη δικογραφία.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή αναμένεται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια απολογίας του αστυνομικού που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο.

Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο 16χρονος – Τα ιατροδικαστικά ευρήματα

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ο 16χρονος που δέχθηκε πυρά από αστυνομικό στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Ο νεαρός Κώστας Φραγκούλης υποβλήθηκε τα προηγούμενα 24ωρα σε ιατροδικαστική εξέταση, ύστερα από εισαγγελική εντολή στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο 16χρονος φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, συνέπεια του τραύματος που του προκάλεσε η σφαίρα που δέχθηκε από το υπηρεσιακό όπλο του κατηγορούμενου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Κατά τα ίδια ευρήματα, διαπιστώθηκε μόνο πύλη εισόδου της σφαίρας, για την οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης και έκτοτε νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση ο 16χρονος – Τα ιατροδικαστικά ευρήματα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter