Κάθε μέρα και πιο βαθιά στον πάτο…

Κάθε μέρα και πιο βαθιά στον πάτο…

Εν καιρώ πανδημίας, με τα σχολεία για πρώτη φορά ανοιχτά μετά από 15 μέρες, με τουλάχιστον 15.000 κρούσματα σε παιδιά, στην εβδομάδα που αναμένεται να πραγματοποιηθεί η κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, τι λέτε ν’ αποφάσισε η κυβερνησάρα μας; Ν’ αναστείλει τη λειτουργία του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης για να το μετατρέψει σε εμβολιαστικό κέντρο.

*** Δεν άλλαξε το πρωτοφανές – ναι, καμία άλλη χώρα δεν το χρησιμοποιεί – πρωτόκολλο του 50%+1, δεν συνταγογράφησε τα PCR, δεν μείωσε τους αριθμούς των μαθητών στις τάξεις, δεν προσέλαβε επιπλέον καθηγητές και δασκάλους, δεν αύξησε τα σημεία διενέργειας των τεστ, δεν θέσπισε άδεια ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους γονείς των οποίων τα παιδιά νοσούν, αλλά αποφάσισε να κλείσει το Παίδων Πεντέλης.

*** Θα ‘ναι μάλλον επειδή έχουμε πολλά νοσοκομεία Παίδων και κάποιο άρρωστο μυαλό θα σκέφτηκε, τι το θέλουμε άλλο ένα;
Όποιος φωτεινός παντογνώστης το σκέφτηκε ούτε σχέση με την Υγεία έχει, ούτε παιδιά έχει, ούτε έχει χρειαστεί να περιμένει – είτε στο «Αγία Σοφία», είτε στο «Αγλαΐα Κυριακού» – μέσα στη μαύρη νύχτα 6 και 7 και 8 ώρες για να εξετάσει το παιδί του κάποιος φουκαράς γιατρός που θα έχει ήδη εργαστεί 14 ώρες.
Τώρα η αναμονή θα είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθώς αυτό το νοσοκομείο εξυπηρετεί τα βόρεια κι ανατολικά προάστια, αλλά κι αρκετές περιοχές από το υπόλοιπο Αττικής, μέσω Αττικής Οδού.

*** Κάθε μέρα και πιο βαθιά στον πάτο…

*** Την ώρα που οι ιδιοκτήτες των διαγωνιστικών κέντρων έχουν πιει το αμίλητο νερό, ενώ όλη η χώρα βράζει για τα 47 ευρώ που χρεώνουν, με τις ευλογίες της κυβέρνησης, το PCR test, ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών επανέρχεται κι αποκαλύπτει ότι οι χονδρέμποροι πουλούν το κάθε PCR test στα διαγνωστικά κέντρα από 7 έως 10 ευρώ. Τα υπόλοιπα 37-40 ευρώ για κάθε PCR test είναι μάλλον το εύλογο κέρδος που έλεγε ο Άδωνις…

*** Αποφυλακίστηκε και ο ΧΑυγίτης, Νίκος Μίχος, μετά από 25 μήνες για λόγους υγείας. Έχει δισκοπάθεια λέει και με τη δισκοπάθεια δεν παίζεις. Τώρα κάτι άλλοι φυλακισμένοι που πεθαίνουν από φλεγμονή στο δόντι, μάλλον δεν θα πληρούν τα κριτήρια. Καταλαβαινόμαστε, έτσι;

*** Την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι φιλοξενούμενος του Νίκου Χατζηνικολάου στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω». Λέτε να μας πει πώς πέρασε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και το κυριότερο αν κέρδισε αυτός το φλουρί στην πρωτοχρονιάτικη πίτα;

*** Παρά τα όσα επαίρεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη για «πρωτοφανείς επιτυχίες» στην οικονομία, η χώρα μας καταγράφεται ως πρωταθλήτρια στην ανεργία των πολιτών κάτω των 25 ετών για τον μήνα Νοέμβριο του 2021, καθώς σημείωσε τα υψηλότερα ποσοστά (39,1%) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως δημοσιεύονται από την Eurostat.
Βζιιιιιν.

*** «Κάποια στιγμή ας ειπωθεί ξεκάθαρα ότι όλα αυτά που ζητάνε κάποιοι να δίνονται τσάμπα σημαίνει ότι θα τα πληρώσουμε όλοι εμείς οι φορολογούμενοι», έγραψε στο twitter η δημοσιογράφος του Mega, Κατερίνα Παναγοπούλου, με αφορμή το αίτημα για δωρεάν PCR test.

Όχι, για μεγάλους περιπάτους, σκόιλ ελικικού, λίστες Πέτσα και πρωτοχρονιάτικες συναυλίες δεν έχει πρόβλημα η Κατερίνα.

*** «Τι πιο σύνηθες από Αλβανό με όπλο;» Όντως τώρα;

*** Τα συγχαρητήριά μου στον φίλο από κάτω που βγήκε και τα είπε χύμα και τσουβαλάτα στην ίδια εκπομπή.

*** Τις προάλλες είχα μια κουβέντα με την κολλητή για την ελληνική τηλεόραση. Μου είπε ότι δεν υπάρχει κάτι ή κάποιος/α που μπορείς να πεις μια καλή κουβέντα και μετά από κάμποση ώρα συμφώνησα. «Έχεις δίκιο» της είπα.
Σήμερα όμως θυμήθηκα τον Θείο Λεωνίδα και την πήρα τηλέφωνο να της το πω. Αυτή τη φορά μου είπε αυτή «έχεις δίκιο».

Η ΝΤΑΜΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter