Καθηγητής ιδιωτικού σχολείου παρενοχλούσε μαθήτριες – Τις απειλούσε με μείωση βαθμού αν μιλήσουν

Καθηγητής ιδιωτικού σχολείου παρενοχλούσε μαθήτριες – Τις απειλούσε με μείωση βαθμού αν μιλήσουν

Ένορκη διοικητική εξέταση έχει διαταχθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη με εντολή που δόθηκε από τον Διευθυντή Δ.Ε. Πειραιά, κ. Αναστασόπουλο, λόγω αιτήματος της Ομοσπονδίας των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ). H υπόθεση αφορά σε ιδιωτικό σχολείο των νοτίων προαστίων, όπου εκπαιδευτικός κατηγορείται πως παρενοχλούσε μαθήτριες και στη συνέχεια τις απειλούσε πως θα τους μειώσει τους βαθμούς αν μιλούσαν.

Πιο συγκεκριμένα, το σχολείο αυτό είχε προκαλέσει ανησυχία στις εκπαιδευτικές αρχές τον προηγούμενο Ιούλιο. Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων και εκπαιδευτικών στην ΟΙΕΛΕ, ένας εκπαιδευτικός του σχολείου προσέβαλε μαθήτριες θωπεύοντάς τες και τις απειλούσε πως θα μειώσει τους βαθμούς τους αν αντιδρούσαν στη συμπεριφορά του. Αν και φαινομενικά ο εκπαιδευτικός απομακρύνθηκε από το σχολείο, όπως αναφέρεται σε δήλωση της ΟΙΕΛΕ, φαίνεται ότι επιστρέφει τη νέα σχολική χρονιά από άλλη θέση.

Επισημαίνεται πως σήμερα, κατά την κατάθεσή του, ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Γιώργος Χριστόπουλος, παρέδωσε όλα τα στοιχεία που είχε στην διάθεσή της η ΟΙΕΛΕ.

Επιπλέον, υπάρχει και μια δεύτερη υπόθεση που καταγγέλθηκε την ίδια περίοδο από την ΟΙΕΛΕ και αφορά έναν εκπαιδευτικό φροντιστηρίου που δημοσίευσε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσβάλλοντας μαθητές και μαθήτριες.

Η ΟΙΕΛΕ υπογραμμίζει τη δέσμευσή της για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών και την ασφάλειά τους κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας και υποστηρίζει ότι όσοι απειλούν την ψυχική, συναισθηματική και σωματική τους υγεία δεν έχουν θέση στον τομέα της εκπαίδευσης.

«Θα επαναλάβουμε ότι η ΟΙΕΛΕ θεωρεί ως πρώτιστο μέλημά της την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών και την ασφάλειά τους μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Οποιοσδήποτε απειλεί την ψυχική, συναισθηματική και σωματική υγεία των μαθητριών και των μαθητών μας, δεν έχει ουδεμία θέση στο χώρο της εκπαίδευσης. Δεσμευόμαστε ότι θα πράττουμε πάντοτε οτιδήποτε είναι δυνατόν εντός των θεσμικών ορίων, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να βρίσκονται αντιμέτωποι με τις πειθαρχικές και ποινικές τους ευθύνες», αναφέρει η ΟΙΕΛΕ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter