Καθημερινός «Γολγοθάς» για τους επιβάτες στη «μπλε» γραμμή του μετρό (Video)

Καθημερινός «Γολγοθάς» για τους επιβάτες στη «μπλε» γραμμή του μετρό (Video)

Τα νεύρα και οι αντοχές του επιβατικού κοινού δοκιμάζονται το τελευταίο διάστημα στην μπλε γραμμή του μετρό, ειδικά μετά τα πολυπροβεβλημένα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών προς Πειραιά.

Οι εικόνες που αντικρίζουν όσοι επιλέγουν να μετακινηθούν τις ώρες αιχμής παραπέμπουν αντίστοιχες από… Ιαπωνία καθώς εκατοντάδες άνθρωποι συνωστίζονται στις αποβάθρες με την ελπίδα να καταφέρουν να μπουν σε κάποιον από τους επόμενους συρμούς για να φτάσουν στη δουλειά τους. Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκαν εικόνες με… υποψήφιους επιβάτες να περιμένουν ως τις κυλιόμενες σκάλες, όπως το πρωί της Παρασκευής στον σταθμό «Μέγαρο Μουσικής». Υπογραμμίζεται πως πρόκειται για έναν σταθμό που σε καμία περίπτωση δεν αγγίζει τις ανάγκες άλλων όπως το Σύνταγμα. Εντούτοις, τα προβλήματα μεγεθύνονται μέρα με τη μέρα.

Πάρτε μία ιδέα:

Η κατάσταση η ίδια και ελαφρώς χειρότερη εντός των συρμών με τους επιβάτες να αναζητούν εναγωνίως μία «γωνίτσα», για να σταθούν, χωρίς να εμποδίζουν (πολύ) την είσοδο και την έξοδο των συνεπιβατών τους.

Οι επιβάτες εκφράζουν πολλά παράπονα καθώς, όπως αναφέρουν, παρότι το μετρό επεκτάθηκε προς τον Πειραιά, δεν αυξήθηκαν τα δρομολόγια, τουλάχιστον σε τέτοιο βαθμό ώστε να υπερκαλύψουν τις ανάγκες του επιβατικού κοινού. Αξίζει να υπογραμμιστεί πως ο δήμος του Πειραιά, χωρίς τις συνοικίες, είναι ένας από τους πολυπληθέστερους στην Ελλάδα.

Άρα λοιπόν, η ανάγκη για περισσότερους συρμούς και δρομολόγια φαντάζει επιτακτική με γνώμονα πως έρχονται γιορτές, άρα η κινητικότητα αυξάνεται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter