Κατώτατο μισθό 900 ευρώ και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Κατώτατο μισθό 900 ευρώ και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Στα 830 ευρώ μικτά το μήνα θα είναι από την 1η Απριλίου ο νέος κατώτατος μισθός όπως, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αντιδρά και να τονίζει πως η αύξηση δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας.

Συγκεκριμένα, τα «καθαρά» θα ανέρχονται πλέον περίπου στα 705 ευρώ για εργαζόμενο χωρίς παιδιά.

«Κάθε αύξηση που έχει ανακοινωθεί, “καταπίνεται” από το κύμα ακρίβειας και υπερτιμήσεων» τονίζει ο τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Γαβρήλος υπενθυμίζοντας πως η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων είναι προτελευταία στην ΕΕ, μόνο πάνω από τη Βουλγαρία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά αύξηση του κατώτατου μισθού, τουλάχιστον στα 900 ευρώ, επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και γενναία αύξηση του μέσου μισθού, «ώστε να αντιμετωπισθεί η συνεχιζόμενη φτωχοποίηση των εργαζόμενων και της κοινωνίας».

Αναλυτικά η δήλωση του βουλευτή Αργολίδας, Γιώργου Γαβρήλου:

«Χαμηλότερος από τις ανάγκες της κοινωνίας ο κατώτατος μισθός

Μέρες τώρα η Κυβέρνηση είχε διαφημίσει την αύξηση του κατώτατου μισθού, προσπαθώντας να αλλάξει την αρνητική ατζέντα που είχε διαμορφωθεί εναντίον της. Τελικά ο κύβος ερρίφθη στα 830 ευρώ μικτά, λίγο πάνω δηλαδή από τα 700, καθαρά για 600.000 εργαζόμενους, όταν το σύνολο των υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα είναι 2,5εκ περίπου.

Η αύξηση για την οποία επαίρεται το κυβερνητικό επιτελείο κυμαίνεται περίπου στα 6,4%, με τον πληθωρισμό από το 2019 μέχρι σήμερα έχει αυξηθεί κατά 15%, την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων να είναι στο -33%, προτελευταία στην Ευρώπη των 27, και τον πληθωρισμό στα τρόφιμα να έχει ξεπεράσει το 6%.

Η σκληρή πραγματικότητα που αρνείται η Κυβέρνηση να παραδεχτεί είναι πως κάθε αύξηση που έχει ανακοινωθεί, «καταπίνεται» από το κύμα ακρίβειας και υπερτιμήσεων, αφήνοντας τα νοικοκυριά ευάλωτα στις καθημερινές ανάγκες και υποχρεώσεις και οδηγώντας ακόμη και σε απώλεια δυο κατώτατων μισθών, ανά έτος.   

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ζητά αύξηση του κατώτατου μισθού, τουλάχιστον στα 900 ευρώ. Επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και γενναία αύξηση του μέσου μισθού, ώστε να αντιμετωπισθεί η συνεχιζόμενη φτωχοποίηση των εργαζόμενων και της κοινωνίας.

Απέναντι σε  μια Κυβέρνηση που εργαλειοποιεί τα αδιέξοδα των εργαζομένων και ανακοινώνει «τσιρότα» για τα τραύματα που έχουν προκαλέσει στον κοινωνικό ιστό, οι πολιτικές της, χρειάζεται άμεσα ως απάντηση η εφαρμογή μέτρων στήριξης του κόσμου της εργασίας, ώστε να μπει ένα τέλος στην απαξίωση και στην εξαθλίωση».  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter