Κεντροαριστερά: Πού και πώς θα διεξαχθεί η ψηφοφορία – Ηλεκτρονική προεγγραφή

Κεντροαριστερά: Πού και πώς θα διεξαχθεί η ψηφοφορία – Ηλεκτρονική προεγγραφή

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου είναι ο α’ γύρος των εκλογών για την ανάδειξη του προέδρου του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Ο β’ γύρος θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή, 19 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι υποψήφιοι για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς είναι αλφαβητικά: Νίκος Ανδρουλάκης, Κωνσταντίνος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης, Δημήτρης Τζιώτης.

Ο β’ γύρος θα διενεργηθεί, εφόσον κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει ποσοστό 50%+1 ψήφο. Η επαναληπτική ψηφοφορία θα αφορά στους δύο πρώτους υποψήφιους και νικητής θα είναι εκείνος που θα πλειοψηφήσει.

Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι στον β’ γύρο θα μπορούν να ψηφίσουν μόνον όσοι είχαν προηγουμένως ψηφίσει και στον α’ γύρο, δηλαδή στις 12 Νοεμβρίου.

Η ψηφοφορία, που θα διεξαχθεί σε πολλά εκλογικά τμήματα όλης της επικράτειας, καθώς και σε πόλεις του εξωτερικού, θα διενεργηθεί από τις 08:00 έως τις 20:00 και τις δύο Κυριακές. Ειδικά για την περιοχή της Αθήνας, όμως, οι κάλπες την Κυριακή 12 Νοεμβρίου θα παραμείνουν ανοιχτές έως και τις 21:00, λόγω της διεξαγωγής του Μαραθωνίου.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με βάση τον εθνικό εκλογικό κατάλογο και σύμφωνα με τα ισχύοντα στις εθνικές εκλογές (διανομή ψηφοδελτίου, φάκελοι, παραβάν, κάλπη). Το ψηφοδέλτιο θα είναι ένα και θα περιλαμβάνει τα ονόματα όλων των υποψηφίων αλφαβητικά. Οι ψηφοφόροι θα εκδηλώνουν την προτίμησή τους σημειώνοντας έναν σταυρό προτίμησης το πολύ.

Για να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία, οι πολίτες θα καταβάλουν εισφορά 3 ευρώ. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα καταβληθεί για την κάλυψη της δαπάνης της εκλογικής διαδικασίας.

Τι θα γίνει με το Μητρώο

Με ευθύνη της Εφορευτικής Επιτροπής, σε κάθε εκλογικό τμήμα θα τηρούνται δύο καταστάσεις: στην πρώτη θα καταχωρούνται τα στοιχεία όλων όσοι θα ψηφίσουν και στην δεύτερη μόνον όσοι από τους ψηφίσαντες δηλώσουν ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες για την ίδρυση του νέου κόμματος.

Με ευθύνη της Επιτροπής, ο πρώτος κατάλογος θα καταστραφεί δύο μήνες μετά την ψηφοφορία, ενώ ο δεύτερος θα αποτελέσει τη βάση για να καταρτισθεί το Μητρώο Μελών του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κερδίσουν το χρόνο αναμονής για την εγγραφή τους στους καταλόγους και την καταβολή των 3 ευρώ, αν προεγγραφούν ηλεκτρονικά εδώ: https://dpekloges.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter