Κεχαγιά για την έρευνα σε Κασσελάκη: «Άλλοι έκαναν Πόθεν Έσχες και δεν δήλωναν σπίτια στα Παρίσια…»

Κεχαγιά για την έρευνα σε Κασσελάκη: «Άλλοι έκαναν Πόθεν Έσχες και δεν δήλωναν σπίτια στα Παρίσια…»

«Πώς γίνεται να εμφανίζεται επισπεύδουσα η Δικαιοσύνη για αυτή την υπόθεση αλλά για αυτά που τα ταλανίζουν την κοινωνία -όπως για την τραγωδία των Τεμπών και για τις παρακολουθήσεις- όλοι να ποιούν τη νήσσαν;» αναρωτήθηκε η νέα εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά στον ΣΚΑΙ με αφορμή την παρέμβαση του εισαγγελέα για την επιχείρηση του Στέφανου Κασσελάκη στο εξωτερικό.

«Ο κ. Κασσελάκης, δεν έκρυψε ποτέ την επιχειρηματική του δραστηριότητα στις ΗΠΑ. Όταν ήρθε στην Ελλάδα το 2023, μετείχε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ως απόδημος. Έχει πει από τις 23 Φεβρουαρίου, ότι εφόσον και εξωκοινοβουλευτικοί πολιτικοί αρχηγοί εμπίπτουν στη διάταξη αυτή, και υπάρχει αυτό το ασυμβίβαστο, οπωσδήποτε, εφόσον αυτό είναι βέβαιο και σίγουρο, την επόμενη μέρα θα γίνει μεταβίβαση των μετοχών της εταιρείας του -και όχι offshore- στην αλλοδαπή. Το επισημαίνω αυτό. Άλλοι έχουν offshore».

Επίσης, ξεκαθάρισε πως μέχρι τώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν υποχρεούνταν να κάνει Πόθεν Έσχες. «Άλλοι έκαναν Πόθεν Έσχες και δεν δήλωναν σπίτια στα Παρίσια, ιστορικά κειμήλια κλπ» τόνισε με νόημα…

«Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι από το 2016, με νόμο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, το νομοθετικό πλαίσιο περιλαμβάνει και τις εταιρίες αλλοδαπής στο ασυμβίβαστο για πολιτικά πρόσωπα. Γιατί το έκανε λοιπόν αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ; Το έκανε για να μην υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα τα οποία κρύβονται πίσω από offshore ή εταιρείες της αλλοδαπής και πλουτίζουν. Αυτό λοιπόν έπαψε να ισχύει. Στην περίπτωση του Στέφανου Κασσελάκη έχουμε μια ακριβώς αντίστροφη διαδρομή. Ως επιχειρηματίας ομογενής, έβγαλε αρκετά χρήματα στο εξωτερικό, στις Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω μιας εταιρείας αλλοδαπής, και τώρα που ήρθε στην Ελλάδα λέει “εγώ θα κάνω μεταβίβαση των μετοχών εφόσον υπάρχει κώλυμα και δεν θα έχω επιχειρηματικές δραστηριότητες”. Πράγματι, λοιπόν, υπάρχει μια αντίστροφη διαδρομή, την οποία ο ίδιος διαβεβαιώνει ότι θα ξεκαθαρίσει γιατί δεν έχει κανένα λόγο και κανένα συμφέρον να μην το κάνει» είπε χαρακτηριστικά.

Μπρα ντε φερ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

«Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε. Σε αντίθεση με τις γιγαντιαίες περιουσίες αυτών που μας κυβερνούν, τα δικά μου εισοδήματα στις ΗΠΑ είναι όλα φορολογημένα. Μέχρι το τελευταίο δολάριο – μέχρι το τελευταίο ευρώ» ανέφερε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης και άφησε αιχμές για Δικαιοσύνη δύο ταχυτήτων.

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για «αναπαραγωγή της πιο χυδαίας εκδοχής των fake news» και τον κάλεσε να «δώσει απαντήσεις» αντί να καταφεύγει σε «ευθεία επίθεση κατά της Δικαιοσύνης».

«Αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει, αλλά αν νομίζει ότι καταφεύγοντας στην τοξικότητα θα αποφύγει τις απαντήσεις, κάνει μεγάλο λάθος» είπε μεταξύ άλλων…

«Η κυβέρνηση ματαιοπονεί»

«Προφανώς και η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν μπορεί να κρύψει την ανησυχία της για το γεγονός πως ο ελληνικός λαός έχει αρχίσει να της γυρίζει την πλάτη» είχε απαντήσει χθες αργά το βράδυ η Βούλα Κεχαγιά.

«Μπροστά σ’ αυτήν τη διαπίστωση και υπό το βάρος της καταδίκης της από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για ζητήματα Κράτους Δικαίου επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τον πρόεδρο του προσπαθώντας να πείσει ότι “όλοι το ίδιο είναι”. Χρησιμοποιεί παραμορφωτικούς φακούς για να υπονομεύσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να ρίξει σκιές στον αρχηγό της Στέφανο Κασσελάκη.

Ματαιοπονεί! Στις ΗΠΑ η επιχειρηματικότητα για τους απόδημους Έλληνες είναι συνυφασμένη με τη διαφάνεια και τη νομιμότητα σε όλα τα επίπεδα σε αντίθεση με πρακτικές στις οποίες έχουν συνηθίσει διάφορες οικογένειες που πλουτίζουν με αδιαφανή και πολλές φορές «αδιευκρίνιστο» τρόπο ακόμη και μέσω εξωχώριων εταιρειών» επισημαίνει η κ. Κεχαγιά και καταλήγει:

«Προφανώς έχοντας μάθει να λειτουργούν μ αυτόν τον τρόπο, χωρίς μάλιστα να φορολογούνται όπως όλοι οι απόδημοι επιχειρηματίες ακόμη και για το τελευταίο ευρώ/ δολάριο θεωρούν ότι όλοι οι άλλοι καταφεύγουν στα ίδια μέσα».

Διαβάστε επίσης:

Να καλέσει ο Κασσελάκης μάρτυρα υπεράσπισης τον Μητσοτάκη

Έγκλημα Τεμπών: Αγωνιώδεις προσπάθειες της κυβέρνησης να καλύψει τις πολιτικές ευθύνες

Ερώτηση Κύρτσου στην Κομισιόν για Ασημακοπούλου μετά τη «μαζική παραβίαση προσωπικών δεδομένων»

Αχαρνές: Παραλίγο «νέα Τέμπη» τα Χριστούγεννα με δύο τρένα στην ίδια γραμμή – Πώς τα «ουρλιαχτά» πρόλαβαν την τραγωδία

Συμβούλιο της Ευρώπης: Ντόρα και Γιώργος ψήφισαν Αλέξη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter