Κίνδυνος και για «Τέμπη στον αέρα» αλλά στο Μαξίμου δηλώνουν… άγνοια

Κίνδυνος και για «Τέμπη στον αέρα» αλλά στο Μαξίμου δηλώνουν… άγνοια

Το μπαλάκι στην Οικονομική Εισαγγελία πέταξε ο Γιάννης Οικονόμου αναφορικά με τις ανατριχιαστικές καταγγελίες για απευθείας ανάθεση από την ΕΑΒ για τη συντήρηση τεσσάρων πολεμικών αεροσκαφών τύπου C-130 σε εταιρεία φέρεται να διαθέτει «πλαστά πιστοποιητικά σχετικά με την επισκευή και συντήρηση μεταγωγικών αεροσκαφών», φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να επικαλεστεί την άγνοια του Μεγάρου Μαξίμου.

​Δείτε επίσης: Κίνδυνος και για Τέμπη στον αέρα

Ακόμα και τον εαυτό του ξεπέρασε ο Γιάννης Οικονόμου τη Δευτέρα κληθείς να απαντήσει για το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Documento αναφορικά με τη μηνυτήρια αναφορά εργαζομένων για αναθέσεις συντήρησης μεταγωγικών αεροσκαφών από την ΕΑΒ σε ιδιώτες με πλαστά πιστοποιητικά και την απειλή δυστυχήματος με C-130. Παρότι η υπόθεση «κάθεται» στην Οικονομική Εισαγγελία επί ένα εξάμηνο και οι καταγγελίες των εργαζομένων είναι συγκλονιστικές, ο εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου επικαλείται την άγνοια της κυβέρνησης, υποσχόμενος πως θα… μελετήσει το δημοσίευμα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σύμφωνα με τις καταγγελίες του προέδρου του σωματείου Eργαζομένων της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) Νίκου Καπίρη, η εταιρεία AMS AERO που ανέλαβε με απευθείας ανάθεση από το ΔΣ της ΕΑΒ τη συντήρηση τεσσάρων πολεμικών αεροσκαφών τύπου C-130 φέρεται να διαθέτει «πλαστά πιστοποιητικά σχετικά με την επισκευή και συντήρηση μεταγωγικών αεροσκαφών».

Μάλιστα, όπως έχει καταγγείλει εγγράφως εδώ και μήνες ο Ν. Καπίρης, τόσο ενώπιον των εισαγγελικών αρχών όσο και στη διοίκηση της ΕΑΒ, το γεγονός αυτό θέτει σε κίνδυνο μελλοντικά «ανθρώπινες ζωές αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων», υπογραμμίζοντας ότι έχουν ήδη συμβεί δύο προειδοποιητικά ατυχήματα. Το πρώτο την άνοιξη του 2022, όταν ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού τύπου Sikorsky, τη συντήρηση του οποίου είχε αναλάβει με απευθείας ανάθεση από την ΕΑΒ η εταιρεία Aeroservices, παραλίγο να συντριβεί λόγω «εσφαλμένων ρυθμίσεων… στους μηχανισμούς κίνησης του κύριου στροφείου». Το δεύτερο τον Ιούλιο του 2022, όταν εργαζόμενοι της AMS AERO έδεσαν με λάθος τρόπο αεροσκάφος C-130 με συρματόσκοινο, με αποτέλεσμα αυτό να σπάσει και το αεροσκάφος να πέσει στο έδαφος, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

«Στην Οικονομική Εισαγγελία υπαρχει από τον Οκτώβριο του 2022 μηνυτήρια αναφορά εργαζομένων για αναθέσεις συντήρησης μεταγωγικών αεροσκαφών C-130 από την ΕΑΒ σε ιδιώτες «με πλαστά πιστοποιητικά σχετικά με την επισκευή και συντήρηση μεταγωγικών αεροσκαφών». Μοιάζουν οι καταγγελίες ανατριχιαστικά με τις προειδοποιήσεις των εργαζομένων του ΟΣΕ. Γιατί δεν έχει γίνει κάτι επαυτου επί έξι μήνες;» ζητήσαμε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δώσει απαντήσεις για την κατάσταση που επικρατεί, με την απάντησή του να προκαλεί -αν μη τι άλλο- έκπληξη.

«Πρέπει να ερωτηθεί η Οικονομική Εισαγγελία. Δεν γνωρίζω…» απάντησε αρχικά, νίπτοντας τα χέρια του και ωσάν να μην αφορά την κυβέρνηση το ενδεχόμενο ενός νέου δυστυχήματος, αυτή τη φορά στον αέρα!

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως έχει καταγγείλει εγγράφως εδώ και μήνες ο Ν. Καπίρης, τόσο ενώπιον των εισαγγελικών αρχών όσο και στη διοίκηση της ΕΑΒ, το γεγονός αυτό θέτει σε κίνδυνο μελλοντικά «ανθρώπινες ζωές αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων», υπογραμμίζοντας ότι έχουν ήδη συμβεί δύο προειδοποιητικά ατυχήματα. Το πρώτο την άνοιξη του 2022, όταν ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού τύπου Sikorsky, τη συντήρηση του οποίου είχε αναλάβει με απευθείας ανάθεση από την ΕΑΒ η εταιρεία Aeroservices, παραλίγο να συντριβεί λόγω «εσφαλμένων ρυθμίσεων… στους μηχανισμούς κίνησης του κύριου στροφείου». Το δεύτερο τον Ιούλιο του 2022, όταν εργαζόμενοι της AMS AERO έδεσαν με λάθος τρόπο αεροσκάφος C-130 με συρματόσκοινο, με αποτέλεσμα αυτό να σπάσει και το αεροσκάφος να πέσει στο έδαφος, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, επιμείναμε, ρωτώντας εάν έστω μετά το δημοσίευμα, η κυβέρνηση επιχείρησε να ενημερωθεί για την υπόθεση. «Είναι υπόψιν σας τα δημοσιεύματα; Σας θορύβησε; Έχετε ρωτήσει εσείς;» ρωτήσαμε, με την απάντηση να δείχνει ακόμα μεγαλύτερο βάθος άγνοιας για το Μέγαρο Μαξίμου.

«Το συγκεκριμένο δημοσίευμα δεν είναι υπόψιν μου. Θα ενημερωθώ και θα σας πω» μας «υποσχέθηκε» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως «από την ώρα που βρίσκεται στην Οικονομική Εισαγγελία δεν έχει η κυβέρνηση να κάνει κάτι προς την κατεύθυνση αυτή. Θεωρώ ότι η Οικονομική Εισαγγελία θα το αξιολογήσει».

«Αλλά θα μελετήσω το δημοσίευμα και θα επανέλθω» επανέλαβε στην κατάληξη της απάντησής του. Το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε, είναι να του επισυνάψουμε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα, μήπως και μάθουν στην κυβέρνηση τι συμβαίνει, για να απαντήσουν κιόλας στη συνέχεια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter