ΚΚΕ για την τραγωδία στις Σέρρες: «Δεν είναι ατύχημα, είναι έγκλημα»

ΚΚΕ για την τραγωδία στις Σέρρες: «Δεν είναι ατύχημα, είναι έγκλημα»

Αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής που έχει αφήσει τα σχολεία στο έλεος της υποβάθμισης χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την τραγωδία στις Σέρρες, όπου ένας μαθητής έχασε τη ζωή του και άλλοι δύο τραυματίστηκαν από την έκρηξη στο λεβητοστάσιο στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών.

«Το τραγικό περιστατικό σε σχολείο των Σερρών, με τον θάνατο ενός μαθητή και τον τραυματισμό άλλων δύο, δεν είναι ‘ατύχημα’, είναι έγκλημα» τονίζει σε ανσκοίνωσή του το ΚΚΕ.

Όπως επισημαίνει, «είναι το αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής που έχει αφήσει σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς στο ‘έλεος’ της υποβάθμισης, της υποχρηματοδότησης, των διάφορων ‘υπεύθυνο – ανεύθυνων’ παραγόντων των δήμων και των υπουργείων, των ελλείψεων ακόμη και σε στοιχειώδεις κανόνες προστασίας κι ασφάλειας, όπως το να μην γίνονται εργασίες σε καυστήρα, σε μέρα κι ώρα λειτουργίας του σχολείου!».

«Η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή οφείλουν να δώσουν εδώ και τώρα εξηγήσεις. Η ευθύνη τους είναι δεδομένη και δεν μπορεί να κρυφτεί» υπογραμμίζει το ΚΚΕ και καταλήγει στην ανακοίνωσή του:

«Δεν θα συμβιβαστούμε με το έγκλημα! Τα σχολεία των παιδιών μας πρέπει να σωθούν από τη βαρβαρότητα».

Διαβάστε επίσης:

Ασύλληπτη τραγωδία στις Σέρρες: Ένα παιδί νεκρό, δύο τραυματισμένα από έκρηξη σε λεβητοστάσιο σχολείου

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter