ΚΚΕ: Σκοταδιστική η απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας να αποκλείσει βουλευτές

ΚΚΕ: Σκοταδιστική η απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας να αποκλείσει βουλευτές

«Η απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας να «θέσει εκτός Εκκλησίας» βουλευτές για την άποψη που εξέφρασαν, είναι ενέργεια σκοταδιστικού και μεσαιωνικού χαρακτήρα», σχολιάζει το ΚΚΕ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.

Αναφέρεται στη στοχοποίηση δύο βουλευτών που υπερψήφισαν το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών από την Μητρόπολη Κέρκυρας, που έθεσε «εκτός εκκλησίας» τον Αλέξανδρο-Χρήστο Αυλωνίτη του ΣΥΡΙΖΑ και τον Δημήτρη Μπιάγκη.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο, όχι μόνο στο νησί του Ιόνιου, επειδή πρόκειται για μια κατάφωρη εμπλοκή της Εκκλησίας στην πολιτική ζωή.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Η απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας να «θέσει εκτός Εκκλησίας» βουλευτές για την άποψη που εξέφρασαν, είναι ενέργεια σκοταδιστικού και μεσαιωνικού χαρακτήρα.

Το ελάχιστο, που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, είναι ο συνταγματικός διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας τον οποίο επανειλημμένα έχει προτείνει το ΚΚΕ κι αρνούνται τα άλλα κόμματα, ανάμεσα τους και εκείνα που επικαλούνται σήμερα εκ του ασφαλούς αυτό το υπερώριμο αίτημα».

Διαβάστε επίσης:

Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης απαντά στον Μητροπολίτη Κέρκυρας: Οι εκκλησίες ανήκουν στο λαό και τον θεό, όχι στο ιερατείο (Video)

Γάμος ομοφύλων: Η Μητρόπολη Κέρκυρας «αφορίζει» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ

Ιερός πόλεμος: «Τους κάλεσα σε γεύμα», απαντάει η Σακελλαροπούλου για τους Ιεράρχες

Εκκλησία: «Ιερός Πόλεμος» σε Σακελλαροπούλου και βουλευτές για τα ομόφυλα ζευγάρια

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter