Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης απαντά στον Μητροπολίτη Κέρκυρας: Οι εκκλησίες ανήκουν στο λαό και τον θεό, όχι στο ιερατείο (Video)

Ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης απαντά στον Μητροπολίτη Κέρκυρας: Οι εκκλησίες ανήκουν στο λαό και τον θεό, όχι στο ιερατείο (Video)

Σαφή απάντηση έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης στον Μητροπολίτη Κέρκυρας και στην ανακοίνωση της ιερατικής σύναξης με την οποία καλούν τον ίδιο και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρη Μπιάγκη, «να απέχουν από οποιαδήποτε εκκλησιαστική εκδήλωση» λόγω της υπερψήφισης του νομοσχεδίου για το γάμο ομοφύλων.

Διαβάστε επίσης: Γάμος ομοφύλων: Η Μητρόπολη Κέρκυρας «αφορίζει» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ

«Να γνωρίζει η ηγεσία της τοπικής Εκκλησίας ότι ως βουλευτής ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης θα συνεχίσει να ψηφίζει σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους υπακούων στη συνείδηση του και δεν θα παίρνει άδεια από την εκάστοτε τοπική ηγεσία της Εκκλησίας και το Μητροπολίτη», αναφέρει στην απάντησή του (όλη στο τέλος του άρθρου) ο βουλευτής και τομεάρχης Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Ο ίδιος απαντά πως θα πάει στην Εκκλησία, παρά την ανακοίνωση σημειώνοντας πως «Οι εκκλησίες ανήκουν στον λαό και τον Θεό, όχι σε ένα ιερατείο που θεωρεί ότι είναι ιδιοκτησία τους η Εκκλησία, η δομή και η υποδομή της. Να θεωρείτε βέβαιο ότι θα πάω, γιατί θεωρώ ότι είναι καθήκον και δικαίωμά μου. Ας με αφορίσουν κιόλας, δεν έχω πρόβλημα».

 

Δήλωση του Αλέξανδρου Αυλωνίτη, βουλευτή Κέρκυρας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τομεάρχη Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

Μια οφειλόμενη απάντηση στην ηγεσία της τοπικής εκκλησίας

Με έκπληξη και θλίψη διαβάσαμε τη δημόσια ανακοίνωση της Ιερατικής Σύναξης Μητρόπολης Κέρκυρας, εγγραφείσα καθ’ υπόδειξη του Μητροπολίτη Νεκταρίου, με την οποία οι δύο βουλευτές Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) και Δημήτρης Μπιάγκης (ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ) καλούνται να απέχουν από οποιαδήποτε εκκλησιαστική εκδήλωση, λόγω της υπερψήφισης του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Θα περίμενε κανείς από την ηγεσία της τοπικής μας εκκλησίας ότι δεν θα διαχώριζε με αυτόν τον σκοταδιστικό τρόπο τα τέκνα της, πόσω μάλλον όταν ο διαχωρισμός υποκρύπτει και ευθεία παρέμβαση με κομματικά κριτήρια, αλλά στην περίπτωση της ηγεσίας της Εκκλησίας της Κέρκυρας φαίνεται ότι λαθεύομε.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι ουδείς, πόσω μάλλον όσοι δεν έχουν σεβαστεί ποικιλοτρόπως τους εθιμικούς κανόνες του νησιού μας, δικαιούται να αποκλείσει οποιονδήποτε από τη συμμετοχή στις πατροπαράδοτες εκδηλώσεις του τόπου μας. Επαναλαμβάνουμε ακόμη μια φορά ότι η Παιδεία της Κέρκυρας και ο πολιτισμός της θρησκευτικής της ζωής διαχρονικά δεν χαρακτηρίζονται από αντιλήψεις και πρακτικές που στερούνται της λάμψης και της αγάπης προς τον άνθρωπο.

Άλλωστε η Εκκλησία δεν έχει ιδιοκτήτη, ανήκει πρωτίστως στον Θεό και φυσικά σε όλο το λαό. Δεν αποτελεί ιδιοκτησία της ηγεσίας της τοπικής μας εκκλησίας. Πάνω από όλα η Εκκλησία είναι μεγαλόθυμη, καλόγνωμη, προστρέχουσα στους έχοντες ανάγκη, αλληλέγγυα και συμπάσχουσα. Δεν επιχειρεί διαχωρισμούς, δεν χρησιμοποιεί κακοποιητικό λόγο, απαξιωτικές εκφράσεις, δεν διαπομπεύει και δεν θίγει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την συνείδηση των πολιτών. Ή μήπως όχι;

Δηλώνουμε πάντως ότι ο βουλευτής Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ως γέννημα-θρέμμα Κερκυραίος, θα λάβει μέρος κανονικά στις εκδηλώσεις του νησιού του, θρησκευτικές και μη, όπως πράττει κάθε χρόνο είτε ως αιρετός είτε ως απλός πολίτης, με βαθύ σεβασμό στην θρησκευτική πίστη ενός εκάστου και αγάπη για τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας. Όσο για τα περί μη απόδοσης τιμών και επισήμων θέσεων στο βουλευτή εφεξής, ουδόλως μας ενδιαφέρουν, ούτε και τα επιδιώξαμε ποτέ και γι’ αυτό η «φοβέρα» του Μητροπολίτη δεν μας αγγίζει διόλου.

Κρίμα, όμως! Κρίμα, η άλλοτε ανοικτή σε όλους και πρωτοπόρα σε πνεύμα και παιδεία Εκκλησία της Κέρκυρας, να κατακτά πανελλαδική πρωτιά σε σκοταδιστικές νοοτροπίες και εκφράσεις.

Να γνωρίζει η ηγεσία της τοπικής Εκκλησίας ότι ως βουλευτής ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης θα συνεχίσει να ψηφίζει σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους υπακούων στη συνείδηση του και δεν θα παίρνει άδεια από την εκάστοτε τοπική ηγεσία της Εκκλησίας και το Μητροπολίτη.

Υ.Γ.: Τέλος, επειδή δεν προκύπτει από την εν λόγω ανακοίνωση, περιμένουμε να δούμε αν τα περίφημα «μέτρα αποκλεισμού» κατά των δύο βουλευτών, θα ισχύσουν το ίδιο και με την ίδια ένταση και για όλους τους αιρετούς που ψήφισαν υπέρ του επίμαχου νόμου (π.χ. για τον συντοπίτη μας Υπουργό κ. Δένδια σε περίπτωση έλευσής του στην Κέρκυρα ή και για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό).

Διαβάστε επίσης:

Εκκλησία: «Ιερός Πόλεμος» σε Σακελλαροπούλου και βουλευτές για τα ομόφυλα ζευγάρια

Όλο καμάρι ο Καλλιάνος αποθεώθηκε σε εκκλησία επειδή δεν ψήφισε υπέρ του γάμου ομοφύλων (Video)

Μπιμπίλας στους ακροδεξιούς βουλευτές: «Να έρθει η εκκλησία να μας πει πόσοι είναι gay ιερείς»

Γάμος ομοφύλων: Τη στάση της Εκκλησίας σχολιάζει ελβετική εφημερίδα – «Ακόμη και αν οι επίσκοποι αφρίζουν…»

Γερμανία: «Η Ακροδεξιά δεν είναι χριστιανική επιλογή» προειδοποιεί η Καθολική Εκκλησία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter