ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο: «Τεράστιες οι ευθύνες κυβέρνησης και πρωθυπουργού για τις παρακολουθήσεις»

ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο: «Τεράστιες οι ευθύνες κυβέρνησης και πρωθυπουργού για τις παρακολουθήσεις»

Στη συζήτηση για το «κράτος δικαίου και τα ΜΜΕ στην Ελλάδα» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Ο ευρωβουλευτής του κόμματος Κώστας Παπαδάκης τόνισε τα εξής στην ομιλία του:

«Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και του πρωθυπουργού για τις παρακολουθήσεις κομμάτων, όπως του ΚΚΕ, πολιτικών, δημοσιογράφων, των πάντων, με τη συστηματική χρήση κατασκοπευτικών λογισμικών. Όμως όλα αυτά είναι η κορυφή του “ευρωενωσιακού παγόβουνου” που αποτελεί το σκοτεινό νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά.

Στα δε Μέσα Ενημέρωσης το γεγονός ότι στην Ελλάδα και παντού την ιδιοκτησία τους κατέχουν επιχειρηματικοί όμιλοι, έχει ως συνέπεια την προληπτική λογοκρισία, όπως η αποσιώπηση της γενοκτονίας των Παλαιστινίων από το Ισραήλ και το “σερβίρισμα” των Ισραηλινών fake news. Οδηγεί επίσης σε ανισότιμη προβολή του ΚΚΕ, σε συντριβή εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και σε δημοσιογράφους που γίνονται στόχος πιέσεων επιχειρηματικών συμφερόντων κι εκβιασμών. Όπως πως έχει αποδειχτεί κάποιοι από αυτούς πληρώνουν ακόμα και με την ίδια τους τη ζωή, όπως ο Γιώργος Καραϊβάζ».

«Να διερευνηθούν όλες οι υποθέσεις πολιτικά και ποινικά. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των εργαζομένων και την ενημέρωση του λαού ως κοινωνικό αγαθό κι όχι ως εμπόρευμα, που είναι ασυμβίβαστη με την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα Μέσα Ενημέρωσης», τόνισε, καταλήγοντας στην παρέμβασή του, ο Κ. Παπαδάκης.

Διαβάστε επίσης: Ευρωκοινοβούλιο: Κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη η συνεδρίαση της Ολομέλειας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter