«Κλείδωσαν» τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – Επίσημα στη «μάχη» Γρηγόρης Γεροτζιάφας και Διάνα Βουτυράκου

«Κλείδωσαν» τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – Επίσημα στη «μάχη» Γρηγόρης Γεροτζιάφας και Διάνα Βουτυράκου
Πηγή: Facebook

«Κλείδωσε» και το υπόλοιπο 25% των ψηφοδελτίων- Ποιοι θα δώσουν τη μάχη για τον Δήμο Αθήνας, Πειραιά, και Θεσσαλονίκη.

Στην επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γρηγόρη Γεροτζιάφα και της Διάνας Βουτυράκου προχώρησε μόλις ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας μέσα από ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αμφότεροι βρισκόντουσαν στο think tank που είχε φτιάξει ο Αλέξης Τσίπρας, και αποτελούν δυο βαριά «βιογραφικά» που αναμένεται να δώσουν τον προεκλογικό αγώνα στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Ο πολύ γνωστός καθηγητής Αιματολογίας και Διευθυντής, Sorbonne University, Γρηγόρης Γεροτζιάφας,  αναμένεται να βρεθεί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας: «Ο διεθνούς φήμης καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Σορβόννης στο Παρίσι -και επισκέπτης καθηγητής πανεπιστημίων σε Σικάγο, Νέα Υόρκη και Κύπρο-, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, συστρατεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης. Τον καλωσορίσω.»

Η Διάνα Βουτυράκου, όπως είχε γίνει ήδη γνωστό, θα δώσει τη μάχη της Δυτικής Αττικής, ενώ αποτελεί επίσης μια νέα και ήδη διακεκριμένη ακαδημαϊκό, με πληθώρα διακρίσεων στον τομέα της ρομποτικής, ενώ, παρά το νεαρό της ηλικίας, της, έχει καταφέρει ήδη να ιδρύσει μια ΜΚΟ που έχει υποστηρίξει περισσότερους από 20.000 μαθητές μέχρι σήμερα.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του κόμματος σε σχετική ανάρτησή του: Η Διάνα Βουτυράκου είναι Ιδρύτρια της Unique Minds. Το 2018 κατέκτησε την 1η θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής. Είναι η πρώτη Ελληνίδα και η νεότερη που ορίστηκε ποτέ κριτής σε Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής. Την καλωσορίζω ως υποψήφια βουλευτή στη Δυτική Αττική.

Κλείδωσαν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκαν το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το υπόλοιπο 25% των υποψηφιοτήτων. Την ερχόμενη Κυριακή (09/04), αναμένεται να συνεδριάσει η Κ.Ε. οπότε και θα ανακοινωθεί το σύνολο των υποψηφιοτήτων.

Πληροφορίες του Documento αναφέρουν ότι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας αναμένεται να βρεθεί η Πόπη Τσαπανίδου, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Επιπλέον, η δημοσιογράφος και σύζυγος του Αλέξανδρου Νικολαΐδη που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Οκτώβριο,  Δώρα Τσαμπάζη, αναμένεται να «κατέβει» στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί, ότι υπάρχουν ακόμα περίπου 20 25 κενές θέσεις που αναμένεται να καλυφθούν στο δρόμο προς τις κάλπες.

«Κλειδώνουν» και οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Αθήνας και Πειραιά

Την ερχόμενη Κυριακή στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Κ.Ε. αναμένεται να εγκριθούν και οι υποψήφιοι για τους Δήμους Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά.

Όπως είχε γραφτεί ήδη στο Documento, o Γιώργος Γαβρίλης, πρώην αντιπεριφερειάρχης Πειραιά με τη Ρένα Δούρου, αναμένεται να διεκδικήσει τη ψήφο των πολιτών στον Πειραιά.

Σε ότι αφορά την δήμο της Αθήνας, αν και ακόμα τίποτα δεν έχει «κλειδώσει» οριστικά, τη μάχη απέναντι στον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να δώσει ο γνωστός μπασκετμπολίστας, Νίκος Παπάς, ενώ τέλος, γρίφος παραμένει ο επικεφαλής του συνδυασμού για τη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε επίσης:

Ώρα μηδέν για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία

Ολόκληρη η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τα «κόκκινα» δάνεια

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter