«Κλείστε τις πόρτες κάτω από το κολυμβητήριο»

«Κλείστε τις πόρτες κάτω από το κολυμβητήριο»

Το όνομα του πολυδιαφημισμένου έργου των Μητσοτάκη – Αυγενάκη «ΟΑΚΑ 2.0» στις κεντρικές πύλες του σταδίου είναι βαμμένο και περιποιημένο, έτοιμο για φωτογράφιση από τα «πετσωμένα» ΜΜΕ. Ομως η καρδιά των εγκαταστάσεων είναι… χαβούζα. Στις αρχές της εβδομάδας ο γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ Κώστας Χαλιορής έδωσε εντολή να κλείσουν όλοι οι χώροι στον υπόγειο χώρο του κολυμβητηρίου.

Ο σκελετός των δεξαμενών έχει επικίνδυνες διαβρώσεις και πρέπει να ελεγχθεί η αντισεισμικότητά του. Η υγρασία κάτω από την κεντρική πισίνα έχει διαβρώσει τα πάντα και αν δεν γίνουν αμέσως παρεμβάσεις, ελλοχεύει τεράστιος κίνδυνος για ατύχημα.

Στην αυτοψία του Documento τον περασμένο Απρίλιο διαπιστώσαμε επίσης πως οι τοίχοι είναι καμένοι, υπάρχουν σκουριασμένα

– ξεχαρβαλωμένα μηχανήματα και σπασμένοι αεραγωγοί. Δεν ήταν σίγουρα αυτή εικόνα ενός σύγχρονου κολυμβητηρίου που φιλοξενεί κάθε μέρα χιλιάδες παιδιά και ενήλικες. Περισσότερο παρέπεμπε σε παρατημένο εργοτάξιο στο οποίο υπήρχαν και… χύμα πλαστικά μπιτόνια με χημικά, τα οποία όποιος ήθελε μπορούσε να πάρει, αφού ήταν αφύλακτα σε εμφανές σημείο, στην είσοδο που οδηγεί κάτω από τις εγκαταστάσεις.

Στους υπαλλήλους του ΟΑΚΑ πάντως επισημάνθηκε ότι «προς τα έξω το στάδιο πρέπει να δείχνει πως λειτουργεί», ενώ τους δόθηκε η ακόλουθη οδηγία: «Αν έρθει η Επιθεώρηση Εργασίας και σας βρει στο γραφείο σας στο κεντρικό γήπεδο, μπορείτε να πείτε ότι “πήγαμε να μαζέψουμε κάποια προσωπικά μας αντικείμενα που αφήσαμε”».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter