Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Αυτές οι δύο αλλαγές χρειάζονται προσοχή

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Αυτές οι δύο αλλαγές χρειάζονται προσοχή

Δυο σημαντικές αλλαγές έρχονται στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης μέσα στο καλοκαίρι που λόγω των σφιχτών ημερομηνιών τους οι δικαιούχοι πρέπει να τις προσέξουν πολύ για να μην χάσουν το ΚΕΑ.

Οι αλλαγές αφορούν δικαιούχους ηλικίας από 20 ως 60 χρονών που δηλώνουν άνεργοι κατά την υποβολή αίτησης ΚΕΑ και είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, οι οποίο από εδώ και στο εξής θα έχουν την υποχρέωση σύνταξης του Ατομικού Σχεδίου Δράσης σε συνεργασία με συμβούλους του ΟΑΕΔ, και συμμετοχής σε προγράμματα κατάρτισης που τους προτείνονται. Η υποχρέωση αυτή θα πρέπει να εκπληρώνεται μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από το μήνα έγκρισης της αίτησης ΚΕΑ.

Η αλλαγή αυτή εισάγεται στο πλαίσιο της παραπομπής των ωφελουμένων του ΚΕΑ σε δράσεις ένταξης στην αγορά εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ και εφαρμόζεται από την 1η Ιουνίου 2021.

Αυτά πρακτικά σημαίνουν ότι οι δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις ΚΕΑ εγκρίθηκαν μέσα στον Ιούνιο 2021, πρέπει να απευθυνθούν στο ΟΑΕΔ όπου ανήκουν μέχρι 31 Ιουλίου,  για να τους δοθεί ραντεβού με εργασιακό σύμβουλο ώστε να καταρτίσουν ή να επικαιροποιήσουν το ήδη υπάρχον Ατομικό Σχέδιο Δράσης και στη συνέχεια εφόσον κληθούν, να παρακολουθήσουν πρόγραμμα κατάρτισης. Αντίστοιχα οι δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις ΚΕΑ θα εγκριθούν έως το τέλος Ιουλίου, πρέπει να απευθυνθούν στον ΟΑΕΔ για  κατάρτιση ή επικαιροποίηση Ατομικού Σχεδίου δράσης ως τις 31 Αυγούστου κλπ. Και σε όλα αυτά χρειάζεται μεγάλη προσοχή γιατί αν οι δικαιούχοι δεν εκπληρώσουν και τις δύο αυτές νέες υποχρεώσεις τους (επικαιροποίηση Ατομικού Σχεδίου Δράσης έως το τέλος του επόμενου μήνα από την έγκριση της αίτησης ) και παρακολούθηση του προγράμματος κατάρτισης εφόσον τους προταθεί, θα χάσουν το ΚΕΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter