Κόκκαλης: «Η ΝΔ ξεχειλώνει τα όρια του Κράτους Δικαίου, ανεξέλεγκτη λειτουργία της ΕΥΠ υπό το επιτελικό κράτος»

Κόκκαλης: «Η ΝΔ ξεχειλώνει τα όρια του Κράτους Δικαίου, ανεξέλεγκτη λειτουργία της ΕΥΠ υπό το επιτελικό κράτος»

Επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου κατά τη σημερινή συζήτηση για τo Κράτος Δικαίου και την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα.

Αφού εξέφρασε τη θλίψη του για την αναγκαιότητα αυτής της συζήτησης, εξέθεσε τις θεσμικές παραβιάσεις της κυβέρνησης και ζήτησε την παρέμβαση και την αρωγή της ΕΕ για την επαναφορά των κανόνων στη χώρα, με σεβασμό στις αρχές και τις αξίες μίας ευρωπαϊκής λειτουργικής δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης: Αρβανίτης κατά Μητσοτάκη από το Ευρωκοινοβούλιο – «Πυρά» για την απόπειρα φίμωσης κατά του Documento

Ένα από τα ζητήματα που έθεσε στην ομιλία του ο Ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης, είναι το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, που παραμένει υπό δικαστική διερεύνηση επί 17 μήνες χωρίς να έχουν ασκηθεί ακόμα ποινικές διώξεις, αποκαλύπτει ανάγλυφα την προβληματική λειτουργία της δικαιοσύνης και την ανεξέλεγκτη λειτουργία της ΕΥΠ υπό το επιτελικό κράτος.

«Ας είναι το ψήφισμα μας το Φεβρουάριο μια ευκαιρία για την Ελλάδα να αρθεί στο ύψος του ευρωπαϊκού κεκτημένου και να ανακόψει την πορεία προς μια Ορμπανανία του Νότου», καταλήγει ο ευρωβουλευτής.

Ακολουθεί ολόκληρη η παρέμβαση

«Αγαπητοί Συνάδελφοι

Ως Έλληνας θλίβομαι βαθύτατα που για μια ακόμα φορά η Ελλάδα γίνεται το αντικείμενο αρνητικής συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση της Nέας Δημοκρατίας συνεχίζει να ξεχειλώνει τα όρια του Κράτους Δικαίου, από τις παρακολουθήσεις μέχρι τις επεμβάσεις στις ανεξάρτητες αρχές και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αν όλα αυτά συνέβαιναν σε μία χώρα υποψήφια προς ένταξη θα είχαμε παγώσει τη διαδικασία ένταξης.

Το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, που παραμένει υπό δικαστική διερεύνηση επί 17 μήνες χωρίς να έχουν ασκηθεί ακόμα ποινικές διώξεις, αποκαλύπτει ανάγλυφα την προβληματική λειτουργία της δικαιοσύνης και την ανεξέλεγκτη λειτουργία της ΕΥΠ υπό το επιτελικό κράτος.

Τα σημαντικότερα αντίβαρα απέναντι σε κάθε κυβερνητική πλειοψηφία σε μια δημοκρατία , η δικαιοσύνη, οι ανεξάρτητες αρχές και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, αποδυναμώθηκαν με κυβερνητικές παρεμβάσεις.

Ο συνδυασμός των τριών αυτών στοιχείων μας συνθέτει μία δυστοπική θεσμική πραγματικότητα, ως προς την υποχώρηση του κράτους δικαίου και της ποιότητας της δημοκρατίας στη χώρα που γεννήθηκε.

Ας ειναι το ψήφισμα μας το Φεβρουάριο μια ευκαιρία για την Ελλάδα να αρθεί στο ύψος του ευρωπαϊκού κεκτημένου και να ανακόψει την πορεία προς μια Ορμπανανία του Νότου».

Δείτε επίσης: Έκθετη η κυβέρνηση στο Ευρωκοινοβούλιο: Καταπέλτης η Σόφι Ιν’τ Βέλντ με μήνυμα στα ελληνικά – «Δε σας αφήνουμε μέχρι να υπάρξει δικαιοσύνη»

Ευρωκοινοβούλιο: «Καρφιά» και από την Ελληνική Λύση για τον «στραγγαλισμό» των ΜΜΕ και του Documento

Θεωρίες συνωμοσίας από την Ασημακοπούλου στο Ευρωκοινοβούλιο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter