Κόλαση φωτιάς στη Μαγνησία: Νεκρή γυναίκα σε τροχόσπιτο – Απανθρακωμένος εντοπίστηκε ο κτηνοτρόφος που αγνοείτο (Videos)

Κόλαση φωτιάς στη Μαγνησία: Νεκρή γυναίκα σε τροχόσπιτο – Απανθρακωμένος εντοπίστηκε ο κτηνοτρόφος που αγνοείτο (Videos)
Πυρκαγιά στον Βόλο, Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ/EUROKINISSI)

Εκτός ελέγχου είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε αρχικά στο Βελεστίνο Μαγνησίας στον δρόμο προς Αερινό, το μεσημέρι της Τετάρτης, και έχει λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις, ενώ υπάρχουν και δύο νεκροί από τη φωτιά, την ώρα που μαίνονται τα μέτωπα σε Ρόδο, Κέρκυρα Κάρυστο, και Λαμία.

Δύο νεκροί

Συγκεκριμένα, μια γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή μέσα σε τροχόσπιτο στην περιοχή Χωροστάσι Μαγνησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Open TV, η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο τροχόσπιτο φέροντας εγκαύματα σε όλο της το σώμα. Όπως μετέδωσε το MEGA, ο σύζυγος της ηλικιωμένης ανέκτησε τις αισθήσεις του. Είχε εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης: Γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή σε τροχόσπιτο στο Χοροστάσι Μαγνησίας (Video)

Την ίδια ώρα, απανθρακωμένος εντοπίστηκε και ο κτηνοτρόφος που αγνοείτο νωρίτερα στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φέρεται να εγκλωβίστηκε από τις φλόγες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απομάκρυνσης εργαζομένων από το εργοστάσιο «Γεωργιάδη» στο Σέσκλο Μαγνησίας, περιοχή για την οποία νωρίς το μεσημέρι δόθηκε εντολή εκκένωσης μέσω 112. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πύρινη κόλαση στη βιομηχανική ζώνη Βόλου

 

Στο νοσοκομείο πυροσβέστης

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ένας τραυματίας πυροσβέστης, ο οποίος φέρει εγκαύματα από τη μάχη με τις φλόγες.

Ο πυροσβέστης φέρει εγκαύματα δευτέρου βαθμού στα χέρια στο πρόσωπο και στην πλάτη και μεταφέρεται στον νοσοκομείο του Βόλου.

Συνεχείς εκκενώσεις

Στις 18:10 εστάλη 112 στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, καλώντας τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να κλείσουν τις πόρτες και τα παράθυρα, ώστε να προστατευθούν από τους καπνούς.

Μήνυμα από το 112 εστάλη και στους κατοίκους για να εκκενώσουν τις περιοχές Διμήνι, Παλιούρι, ΒΙΠΕ Βόλου προς Βόλο. Νωρίτερα είχε δοθεί εντολή εκκένωσης για το Βελεστίνο και το Σέσκλο.

Ο Δημάρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, απηύθυνε έκκληση από το Βελεστίνο όπου μετέβη πριν από μερικά λεπτά προς τους ανθρώπους που βρίσκονται στο σημείο να απομακρυνθούν αμέσως, διότι υπάρχουν κοντά δεξαμενές προπανίου και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος.

Η μεγάλη φωτιά αφήνει τον Βόλο χωρίς νερό

Λόγω της πυρκαγιάς έχει τεθεί εκτός το υδραγωγείο του κάμπου με αποτέλεσμα την απώλεια 1000 κυβικών μέτρων νερού την ώρα. Σύμφωνα με το gegonota.news, η απώλεια αυτής της ποσότητας νερού, οδηγεί σε εξάντληση των αποθεμάτων νερού στις δεξαμενές με αποτέλεσμα το ενδεχόμενο μείωσης πίεσης στο δίκτυο νερού στο σύνολο της πόλης. Η ΔΕΥΑΜΒ απευθύνει έκκληση στους πολίτες για περιορισμό της κατανάλωσης νερού στο ελάχιστο ώστε να μην υπάρξει έλλειψη υδροδότησης λόγω της χαμηλής πίεσης του δικτύου.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Σέσκλου προκάλεσε βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΔΗΕ και κατά συνέπεια η κεντρική δεξαμενή της περιοχής καθίσταται εκτός λειτουργίας, διατηρώντας ελάχιστα αποθέματα νερού. Εκτιμάται πως η υδροδότηση στην εν λόγω περιοχή θα αποκατασταθεί πλήρως τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 27/7/23.

Όμοια προβλήματα με την περιοχή του Σέσκλου φαίνονται να δημιουργούνται λόγω της έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας και στη Χρυσή Ακτή Παναγιάς, όπου ακόμη υπάρχει υδροδότηση αλλά όταν εξαντληθούν τα αποθέματα της δεξαμενής θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης έως την επαναφορά του ρεύματος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter