Κομισιόν: Τροποποιεί την πρότασή της για την εξοικονόμηση ενέργειας μετά τις αντιδράσεις

Κομισιόν: Τροποποιεί την πρότασή της για την εξοικονόμηση ενέργειας μετά τις αντιδράσεις

Δεύτερη τροποποιητική πρόταση επεξεργάζονται οι 27 Ευρωπαίοι διπλωματικοί αντιπρόσωποι για να ξεπεραστούν οι διαφωνίες για τον υποχρεωτικό χαρακτήρα αλλά και το ύψος του «ψαλιδιού» του 15% που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην μείωση της κατανάλωσης του φυσικού αερίου, ενόψει και του Συμβουλίου των Υπουργών Ενέργειας το οποίο θα διεξαχθεί την Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters στόχος είναι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των κρατών – μελών για εξαιρέσεις, με Ισπανία και Πορτογαλία να πρωτοστατούν απέναντι στο σχέδιο της Κομισιόν. «Όλοι πρέπει να συνεισφέρουν» τόνισε κορυφαία διπλωματική πηγή που επικαλείται το πρακτορείο, αναφερόμενο στην ανάγκη να υπάρξουν κάποιου είδους συμβιβασμοί.

Διαβάστε επίσης: «Όχι» από Ισπανία και Πορτογαλία στο σχέδιο της Κομισιόν για μείωση κατά 15% στην κατανάλωση φυσικού αερίου

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, τονίζει πάντως πως η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί για το χειρότερο σενάριο και να υπάρξει αλληλεγγύη.

«Η κρίση του φυσικού αερίου θα επηρεάσει όλες τις χώρες μέλη με τη μία ή την άλλη μορφή. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό όλα τα κράτη μέλη να μειώσουν την κατανάλωσή τους», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν στο φόντο της ανακοίνωσης της Gazprom ότι σταματά ακόμα μία τουρμπίνα του Nord Stream 1, οδηγώντας έτσι στην περαιτέρω μείωση της ροής του φυσικού αερίου.

Διαβάστε επίσης:

Φυσικό αέριο- Ραγδαίες εξελίξεις: Η Gazprom κλείνει κι άλλο τη στρόφιγγα από τον Nord Stream

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter