Κωνσταντινούπολη: Βίντεο δείχνει τη στιγμή που οι μασκοφόροι ανοίγουν πυρ στην καθολική εκκλησία

Κωνσταντινούπολη: Βίντεο δείχνει τη στιγμή που οι μασκοφόροι ανοίγουν πυρ στην καθολική εκκλησία

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε σε καθολική εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη, νωρίτερα την Κυριακή, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα άτομο.

Δύο ένοπλοι, έχοντας το πρόσωπό τους καλυμμένο με μάσκες, εισήλθαν περίπου στις 11.40 το πρωί, κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας της Κυριακής, στον καθολικό ναό της Σάντα Μαρία στον Βαθυρύακα (Μπουγιούκντερε) στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου και άνοιξαν πυρ.

Δείτε επίσης – ΗΠΑ: Πράσινο φως Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την πώληση των F-16 στην Τουρκία

 

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από νέο βίντεο που κυκλοφόρησε, από κάμερα εντός του ναού, στο οποίο διακρίνονται οι κινήσεις των δραστών και ο πανικός μεταξύ των πιστών όταν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει.

Σε επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν με τον ιερέα της εκκλησίας και τον διοικητή της γειτονιάς Σαριγιάρ, τους διαβεβαίωσε πως οι τουρκικές Αρχές θα κάνουν όσα είναι απαραίτητα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών «το συντομότερο δυνατό, μέσα στις επόμενες 24 ώρες».

 

Μήνυμα από τον πάπα Φραγκίσκο

Νωρίτερα ο πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό της ιταλικής καθολικής εκκλησίας στην Κωνσταντινούπολη στην οποία σημειώθηκε ένοπλη επίθεση κατά την διάρκεια της λειτουργίας με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου.

«Δηλώνω ότι βρίσκομαι στο πλευρό της κοινότητας της εκκλησίας Santa Maria Draperis στην Κωνσταντινούπολη, η οποία κατά την διάρκεια της λειτουργίας δέχθηκε ένοπλη επίθεση με έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες», δήλωσε ο πάπας μετά την ολοκλήρωση της προσευχής στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter