Κοντονής για συλλογικότητες που εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς: «Ποιους προστατεύουν;»

Κοντονής για συλλογικότητες που εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς: «Ποιους προστατεύουν;»

Τις αμφιβολίες του για τα κίνητρα των συλλογικοτήτων που εμποδίζουν τη διεξαγωγή των πλειστηριασμών ακινήτων εξέφρασε στο Κανάλι της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Αρχικά, ο Σταύρος Κοντονής υποστήριξε πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για την προστασία της πρώτης κατοικίας και στη συνέχεια διερωτήθηκε για όσους δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή των πλειστηριασμών όταν πρόκειται για στρατηγικούς κακοπληρωτές: «Ποιους προστατεύουν; Ξέρουν τι κάνουν;».

Προκειμένου να εξηγήσει το σκεπτικό του, ο υπουργός ανέφερε πως είναι άξιον απορίας γιατί για παράδειγμα να εμποδίζεται ο πλειστηριασμός ενός βιομηχανικού ακινήτου όταν υπάρχει μεγάλη οφειλή.

Προβληματισμένος για τις συνθήκες εργασίας των δικηγόρων

Αναφορικά με τη χθεσινή δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, παρουσιάστηκε προβληματισμένος για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται οι δικηγόροι να ασκήσουν τα καθήκοντά τους. «Αυτή η κατάσταση προκαλεί αλγεινή εντύπωση» τόνισε επικαλούμενος και τη δικηγορική του ιδιότητα.

Στην ερώτηση εάν ο Πρωθυπουργός του ζήτησε ενημέρωση για το έγκλημα, ο κ. Κοντονής απάντησε αρνητικά και ξεκαθάρισε ότι το θέμα χειρίζεται το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Πανηγυρική ήττα της ΝΔ»

«Πανηγυρική ήττα» χαρακτήρισε την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη ψήφιση του νομοσχεδίου νομική αναγνώριση της ταυτότητας του φύλου, αποδίδοντας της μάλιστα την όποια παραπληροφόρηση υπήρχε και συνεχίζεται έως και σήμερα για το ζήτημα. Επ’ αυτού, εξήρε την στάση του Θανάση Θεοχαρόπουλου και του Ποταμιού που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο και επί των άρθρων. Επίσης, επέκρινε και την στάση της εκκλησίας, κάνοντας λόγο για κύκλο ακραίων ιεραρχών που εκτρέπονται κάθε φορά που η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τα ατομικά δικαιώματα. 

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter