Κορονοϊός: Προς επίσπευση ισχύος τα νέα μέτρα – Μειώνεται η καραντίνα για ασυμπτωματικούς

Κορονοϊός: Προς επίσπευση ισχύος τα νέα μέτρα – Μειώνεται η καραντίνα για ασυμπτωματικούς

Να μειωθεί η καραντίνα στις 5 από τις 10 ημέρες που ήταν μέχρι σήμερα για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς με κορονοϊό και ειδικά με την μετάλλαξη Όμικρον, αποφάσισαν οι ειδικοί.

Αναλυτικότερα μετά και τις νέες οδηγίες του CDC, η καραντίνα θα μειωθεί από 10 ημέρες που ισχύει σήμερα σε πέντε, για τους ασυμπτωματικούς και όσους φέρουν ήπια συμπτώματα. Οι επαγγελματίες υγείας θα μπορούν να επιστρέφουν μόνο με αρνητικό τεστ κορονοϊού, ενώ μετά τη λήξη της καραντίνας, ο ασθενής θα φορά υποχρεωτική μάσκα παντού.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την επικαιροποίηση των οδηγιών από το CDC.

Οι νέες οδηγίες του CDC

Τι θα πρέπει να κάνουν οι ασυμπτωματικοί ασθενείς μετά το πέρας των 5 ημερών:

  • Απομόνωση και μάσκα για τουλάχιστον πέντε μέρες παντού
  • Οι κανόνες απομόνωσης είναι για άτομα που έχουν μολυνθεί, για τα άτομα που είναι ανεμβολίαστα, μερικώς εμβολιασμένα, πλήρως εμβολιασμένα ή έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση.
  • Ο χρόνος έναρξης της απομόνωσης ξεκινά την ημέρα που θα βγει κάποιος θετικός.
  • Ένας ασθενής θα πρέπει να μπαίνει σε απομόνωση για πέντε ημέρες, αντί για 10 που συνιστούσαν προηγουμένως.
  • Στο τέλος των πέντε ημερών, εάν δεν έχει συμπτώματα, μπορεί να επιστρέψει στις κανονικές δραστηριότητες, αλλά πρέπει να φοράει μάσκα παντού, ακόμα και στο σπίτι γύρω από άλλους, για τουλάχιστον άλλες πέντε ημέρες.
  • Εάν εξακολουθεί να έχει συμπτώματα μετά την απομόνωση για πέντε ημέρες, θα πρέπει να μείνει στο σπίτι μέχρι να νιώσει καλύτερα και μετά να ξεκινήσει να φοράει μάσκα ανά πάσα στιγμή.

Προς επίσπευση ισχύος τα νέα μέτρα

Ταυτόχρονα, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες περί επίσπευσης των νέων μέτρων για τον κορονοϊο – τα οποία σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν τη Δεύτερα θα ίσχυαν από τις 3 Ιανουαρίου – ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Τα κρούσματα καταρρίπτουν κάθε ρεκόρ και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις ενδέχεται να πλησιάσουν και τα 20.000 σήμερα, Τρίτη 28 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε αύριο Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει η επιτροπή για να καταθέσει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση για επίσπευση των μέτρων, αφού πρώτα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα δει τα σημερινά και αυριανά κρούσματα.

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως στην Αττική καταγράφεται αύξηση κρουσμάτων της τάξης του 370% και 150% στην επικράτεια, γεγονός που δείχνει πως η μετάλλαξη Όμικρον κυριαρχεί.

Τέλος, επανέλαβε ότι σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα από 15.000 κρούσματα. Ωστόσο, νεότερες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ακόμη μεγαλύτερο αριθμό, ακόμα και 20.000 κρούσματα. Γεγονός που κάνει ακόμη πιο πιθανό το ενδεχόμενο τα νέα μέτρα να εφαρμοστούν νωρίτερα, ενώ οι ειδικοί που θα συνεδρίαζαν αύριο, τελικά συνεδριάζουν και σήμερα!

Ακούστε εδώ όσα είπε ο Θάνος Πλεύρης:

Επιβεβαιώνει ο Οικονόμου

«Έχουμε συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων που έχει ανακοινωθεί, σταθμίζουμε διαρκώς τα δεδομένα, περιμένουμε αύριο τις εισηγήσεις της επιτροπής για τη χρονική μετάθεση των μέτρων νωρίτερα», υποστήριξε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

 

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Πλεύρη μετά την έκρηξη κρουσμάτων: Μπορεί και νωρίτερα τα μέτρα (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Πλεύρης προαναγγέλλει νέα μέτρα λίγες ώρες μετά τα μέτρα παρωδία και ο Μητσοτάκης κάνει ανέμελος διακοπές»

Αλέξης Τσίπρας μετά την «έκρηξη» των κρουσμάτων: «Κάνουν ότι δεν ήξεραν στο Μαξίμου;»

Βατόπουλος: Θα επανεξετάσουμε το άνοιγμα των σχολείων

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter