Κουκούλωμα επιδιώκει η κυβέρνηση – Καλύπτει τον Χαρδαλιά, επιχειρεί να φιμώσει την εφημερίδα

Κουκούλωμα επιδιώκει η κυβέρνηση – Καλύπτει τον Χαρδαλιά, επιχειρεί να φιμώσει την εφημερίδα

Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στο θέμα της Εφ. Συν. για την άδεια που έδωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε να περάσουν δίχως έλεγχο από το αεροδρόμιο τον Οκτώβριο του 2020, η κυβέρνηση αντιδρά με αμηχανία.

Σε ερώτηση που τέθηκε στο μπρίφινγκ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, δεν έδωσε πλήρη απάντηση αν και προς το παρόν η κυβέρνηση καλύπτει τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας. Η κυβέρνηση αντέδρασε επιθετικά απειλώντας την εφημερίδα και επιχειρώντας να την φιμώσει. Αντί να δώσει εντολή να διερευνηθεί η υπόθεση επιτίθεται σε εκείνους που την ερευνούν από την δική τους σκοπιά.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα για το αν η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε έρευνα στις αρμόδιες υπηρεσίες και αν εγκρίνει την απάντηση του κ. Χαρδαλια, η κ. Πελώνη απάντησε: «Ο κ. Χαρδαλιάς έχει δώσει αναλυτική και εκτενέστατη απάντηση χθες. Κατήγγειλε το δημοσίευμα ως συκοφαντικό, έχει προσφύγει στην δικαιοσύνη και έχει καταθέσει και μηνυτήρια αναφορά για να διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες. Η εφημερίδα οφείλει να προσκομίσει τα στοιχεία στη δικαιοσύνη». Η κυβέρνηση δεν διευκρινίζει αν υπήρξε επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον κ. Χαρδαλιά, ούτε εάν οι εξηγήσεις του σε ότι αφορά τα δύο σκέλη της υπόθεσης κρίνονται επαρκείς. Το ότι υπάρχουν υπάλληλοι που επικοινωνούσαν με πακιστανικά τηλέφωνα δείχνει την λειτουργία ενός κυκλώματος στο πλαίσιο της υπηρεσίας. Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τον πρωθυπουργό: « Για πόσο θα συνεχίσει να σφυρίζει αδιάφορα και να καλύπτει τον κ. Χαρδαλιά;».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter