Κουτσούμπας: Η επιβολή διδάκτρων αναγκάζει φοιτήτριες να ψάχνουν sugar daddies (Video)

Κουτσούμπας: Η επιβολή διδάκτρων αναγκάζει φοιτήτριες να ψάχνουν sugar daddies (Video)

Δριμύ κατηγορώ από τον Δημήτρη Κουτσούμπα στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «πραγματικό έκτρωμα από την αρχή μέχρι το τέλος», σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση «θεσμοθετεί πτυχία με τιμή αντί για πτυχία με αξία, τα οποία θέλουν οι φοιτήτριες».

«Έχετε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια», είπε χαρακτηριστικά προς την κυβέρνηση. «Το πραγματικά σύγχρονο είναι η επέκταση του δικαιώματος πρόσβασης σε δωρεάν εκπαίδευση και όχι η περιστολή του, καθώς αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι αναχρονισμός και επιστροφή σε προηγούμενους αιώνες», τόνισε.

Από τα «πυρά» του Δημήτρη Κουτσούμπα δεν διέφυγε το ΠΑΣΟΚ σχετικά με την πρόταση περί «Σκανδιναβικού Μοντέλου» στην παιδεία. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ το χαρακτήρισε ως «ανέκδοτο», σημειώνοντας ότι στις χώρες αυτές η επιβολή διδάκτρων ανάγκασε τις φοιτήτριες να αναζητούν «sugar daddies».

«Τώρα για το ανέκδοτο του Σκανδιναβικού μοντέλου, ούτε οι Σκανδιναβοί δεν σας πιστεύουν, αφού έχουν πολύ πικρή πείρα από την επιβολή διδάκτρων που οδηγούν ακόμα και σε αυτή τη σαπίλα, νέες κοπέλες, φοιτήτριες να αναζητούν sugar daddies για να χορηγήσουν τις σπουδές τους. Τα ξέρετε…».

«Μάλλον πρέπει να βρείτε άλλο καπιταλιστικό παράδειγμα να αντιγράψετε», πρόσθεσε.

Όσον αφορά την πρόταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε το ΚΚΕ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε τα εξής από το βήμα της Βουλής:

«Το ΚΚΕ προφανώς και κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας. Και είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να υποστηρίξει τον πραγματικά δημόσιο χαρακτήρα της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης. Μάλιστα, στην τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος το 2018, το ΚΚΕ πρότεινε την επέκταση του άρθρου 16. Συγκεκριμένα προτείναμε την εξής διατύπωση: «Η μόρφωση δεν είναι εμπόρευμα. Πλήρης διασφάλιση του ενιαίου και δημόσιου χαρακτήρα της Παιδείας με απαγόρευση στη λειτουργία ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων στην Εκπαίδευση και Κατάρτιση. Πλήρης κατοχύρωση στην δωρεάν παροχή Παιδείας για όσους βρίσκονται στη χώρα». Και το απορρίψατε όλοι. Και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και όλοι οι βουλευτές της Νέας Αριστεράς που τότε ήσασταν βουλευτές και υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ»

Διαβάστε επίσης: Εσωκομματική κρίση στο ΠΑΣΟΚ – Οπισθοχωρεί η Νάντια Γιαννακοπούλου λόγω κομματικής πειθαρχίας

Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter