Κράτος και παρακράτος

Κράτος και παρακράτος

«Όλα στο φως». Αυτό είχε πει ο Κυριάκος όταν αντιλήφθηκε ότι δεν μπορεί να κρατήσει κουκουλωμένο το σκάνδαλο των υποκλοπών, όταν ξέφυγε από τον έλεγχό του και των Πετσωμένων Μέσων του. Από τότε μάθαμε ότι δεν υπάρχει το αρχείο παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, πραγματοποιήθηκε εξέταση – παρωδία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, έκαναν το «απόρρητο» σημαία, επιχειρήθηκε παρεμπόδιση των ελέγχων της ΑΔΑΕ, εξαφανίστηκαν μάρτυρες από την ΕΥΠ και παρεμποδίζεται η ενημέρωση της Βουλής από την Ανεξάρτητη Αρχή επειδή, όπως λέει ο Τασούλας, «η Επιτροπή καλεί, δεν αυτοπροτάσσεται κάποιος» και πως «υπάρχει θεσμική διαδικασία».
Δεν πειράζει που έχουν κάνει το Σύνταγμα κουρελόχαρτο εδώ και 4 χρόνια, σ’ αυτό θέλουν να το παίξουν θεσμικοί και δημοκράτες…

*** Να λέει ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ότι θέλει να ενημερώσει τη Βουλή για τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενήργησε και ο Τασούλας να απαντά «δεν υπάρχουν αυτόκλητοι καλεσμένοι». Λες και ο Ράμμος θέλει να πάει να καταθέσει ότι τσακώθηκε με τον γείτονά του για μια θέση πάρκινγκ και όχι για κάτι εξαιρετικά σοβαρό και θεμελιώδες, όπως οι υποκλοπές.

*** Και όλο αυτό να καταγράφεται και να ασκείται κριτική μόνο από μια μερίδα του Τύπου, αλλά η μεγαλύτερη να κάνει ότι δεν ακούει και να πατά refresh στα πληκτρολόγια, ώστε να δημοσιεύσουν γρήγορα – γρήγορα το επόμενο non paper του Μαξίμου.
Εννοείται χωρίς να αλλάξουν ούτε κόμμα, γιατί ποιος τους ακούει μετά εκεί στην Ηρώδου Αττικού, ε;

*** Υπήρχε τελικά παρακράτος μέσα στην ΕΥΠ; Ναι, υπήρχε, τι θέλετε να κάνουμε τώρα;

*** Πάμε σε ένα άλλο θέμα, το οποίο πέρασε στα ψιλά και κουκουλώθηκε κι αυτό από τα Πετσωμένα ΜΜΕ για ευνόητους λόγους. Ξέρατε ότι η Δόμνα Μιχαηλίδου αποκάλυψε μέσα στη Βουλή που μένει και πού πάει σχολείο η 12χρονη από τον Κολωνό;

*** Μιλάμε για την ίδια Μιχαηλίδου που έλεγε «είναι λάθος να λέμε που είναι τα παιδιά».
Μιλάμε για την ίδια Μιχαηλίδου που έλεγε «πρέπει να εστιάσουμε στην παιδική προστασία. Είναι λάθος να ξέρουμε σε ποια δομή είναι. Γιατί; Γιατί θα ενταχθούν στην κοινότητα σε λίγο καιρό και ήδη θα έχουν στιγματιστεί από τους γύρω τους».

*** Η ίδια δεν έχει απαντήσει για το τεράστιο αυτό ατόπημα και προβλέπω ότι δεν θα τη ρωτήσει και κανένας δημοσιογράφος. Αν λάβουμε, μάλιστα, υπόψη ότι το θέμα, ως θέμα, «ανέβηκε» σε ορισμένα sites, αλλά στη συνέχεια κατέβηκε (μετά από τηλεφώνημα φαντάζομαι), εν ολίγοις, όπως το είπε, έτσι θα ξεχαστεί. Απλά υπενθυμίζω ότι η κυρία αυτή είναι υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

*** Για ποιον λόγο κάποιος μπορεί να φιλά το χέρι του Κυριάκου;
Η απορία είναι ειλικρινής…

*** Στη φυλακή θα παραμείνει για τουλάχιστον άλλον έναν μήνα η Εύα Καϊλή.
Στην Ελλάδα θα ήταν σε κάποιο τηλεοπτικό πάνελ και θα προσπαθούσε να βγει κι από πάνω κιόλας. Και εννοείται ότι οι παρουσιαστές θα συμφωνούσαν μαζί της.

https://twitter.com/tr1xotoulis/status/1616108921692868609

*** Ο Παύλος Πολάκης και ο Μάριος Κάτσης του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στον Οικονομικό Εισαγγελέα για την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων στις συναλλαγές της εταιρείας Ιονία Τεχνική και της εταιρείας δημοσκοπήσεων Marc.
Εκείνη που είχε κατατεθεί για τις συμβάσεις της Σοφίας Νικολάου με τα αμορτισεράδικα, τα είδη εποχής και τα παντοπωλεία, ξέρει κανείς σε ποιο συρτάρι βρίσκεται;

*** Φτάνει πια η απαξίωση ΚΑΙ του Πολιτισμού στην Ελλάδα.
Φτάνει πια γενικώς…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter