Κρεμλίνο: Οι ενταξιακές συνομιλίες με Ουκρανία και Μολδαβία μπορεί να αποσταθεροποιήσουν την Ε.Ε.

Κρεμλίνο: Οι ενταξιακές συνομιλίες με Ουκρανία και Μολδαβία μπορεί να αποσταθεροποιήσουν την Ε.Ε.

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα 15/12/2023 ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ανοίξει τις ενταξιακές συνομιλίες με την Ουκρανία και τη Μολδαβία είναι μια πολιτικοποιημένη απόφαση που μπορεί να αποσταθεροποιήσει το μπλοκ.

«Οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη στην ΕΕ μπορεί να διαρκέσουν χρόνια ή δεκαετίες. Η ΕΕ ανέκαθεν είχε αυστηρά κριτήρια και είναι ξεκάθαρο ότι αυτή τη στιγμή ούτε η Ουκρανία ούτε η Μολδαβία πληρούν αυτά τα κριτήρια», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

«Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή είναι μια απολύτως πολιτικοποιημένη απόφαση, η επιθυμία της ΕΕ να δείξει στήριξη για αυτές τις χώρες. Αλλά τέτοια νέα μέλη μπορούν να αποσταθεροποιήσουν την ΕΕ, και καθώς ζούμε στην ίδια ήπειρο με την ΕΕ, φυσικά το παρακολουθούμε στενά αυτό».

Στη χθεσινή σύνοδο κορυφής, οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν να ξεκινήσουν τις ενταξιακές συνομιλίες με την Ουκρανία ενώ η χώρα συνεχίζει τη μάχη της κατά της ρωσικής εισβολής, αλλά δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε πακέτο οικονομικής βοήθειας ύψους 50 δισεκ. ευρώ για το Κίεβο λόγω των αντιρρήσεων της Ουγγαρίας.

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ουγγαρία δεν είναι φιλορωσική χώρα, αλλά η Ρωσία εντυπωσιάστηκε που είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα δικά της, ουγγρικά συμφέροντα.

Διαβάστε επίσης: 

Σύνοδος Κορυφής: Χωρίς συμφωνία για το δημοσιονομικό πλαίσιο – Βέτο από Όρμπαν για τη βοήθεια στην Ουκρανία

ΗΠΑ: Σύλληψη δασκάλου που απείλησε μαθήτρια με αποκεφαλισμό, γιατί την προσέβαλε η σημαία του Ισραήλ

Κίνα: Σοκαριστικό ατύχημα στο μετρό του Πεκίνου – Πάνω από 102 οι τραυματίες (Video)

Αργεντινή: Τώρα ο Μιλέι τα βάζει με τους διαδηλωτές – Ανακοινώθηκαν… «μέτρα κατά του χάους»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter