Κτηνωδία στα Χανιά: 26χρονος άφησε το άλογό του να πεθάνει δεμένο μέσα στον ήλιο χωρίς νερό

Κτηνωδία στα Χανιά: 26χρονος άφησε το άλογό του να πεθάνει δεμένο μέσα στον ήλιο χωρίς νερό

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί ένα ακόμη περιστατικό κακοποίησης ζώου στη χώρα μας. Αυτή τη φορά ένας 26χρονος στην Κρήτη και συγκεκριμένα, τα Χανιά άφησε το άλογό του δεμένο σε ένα χωράφι χωρίς νερό και φαγητό, με αποτέλεσμα το άτυχο ζώο να μην αντέξει και να αφήσει εκεί την τελευταία του πνοή. Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων στην Πανελλήνια Ομοσπονδία για το Περιβάλλον, τα Ζώα και το Κυνήγι, όπου και έγινε η καταγγελία, το ζώο ήταν δεμένο με σκοινί στο χωράφι εν μέσω καύσωνα, μακριά από τη σκιά και χωρίς καθόλου νερό.

Οι γείτονες κατήγγειλαν το βάναυσο περιστατικό όταν το άλογο είχε πλέον πεθάνει και υπήρχε έντονη δυσοσμία. Οι αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος Κισσάμου, που μετέβησαν στο σημείο, εντόπισαν νεκρό το νεαρό άλογο και λίγη ώρα αργότερα τον 26χρονο ιδιοκτήτη του, ο οποίος συνελήφθη και παραδέχθηκε ότι λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων, δεν είχε επισκεφθεί το άτυχο ζώο, τις τελευταίες ημέρες.

Στο μεταξύ, ήδη έχει ειδοποιηθεί η κτηνιατρική υπηρεσία, προκειμένου να κάνει νεκροψία στο νεαρό άλογο, που εκτιμάται ότι είναι περίπου πέντε χρονών, ενώ, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, δεν ήταν πεταλωμένο, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο 26χρόνος ιδιοκτήτης του αλόγου οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Χανίων στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης και είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων, ενώ, αναμένεται να τού επιβληθεί και πρόστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter