Κύπελλα Ευρώπης: Ώρα κληρώσεων για τις πέντε ελληνικές ομάδες – Όλα τα δεδομένα

Κύπελλα Ευρώπης: Ώρα κληρώσεων για τις πέντε ελληνικές ομάδες – Όλα τα δεδομένα

Η προσοχή των πέντε εκπροσώπων του ελληνικού ποδοσφαίρου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στρέφεται στη Νιόν της Ελβετίας όπου το μεσημέρι της Δευτέρας θα σχηματιστεί ο «χάρτης» για τα πλέι οφ στα προκριματικά του Champions League, του Europa League και του Conference League.

Τόσο η πρωταθλήτρια ΑΕΚ, όσο και ο Παναθηναϊκός (που ξεκίνησε πρώτος το ευρωπαϊκό ταξίδι αποκλείοντας τη Ντνίπρο) θα συμμετάσχουν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League αντιμετωπίζοντας τις Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Μαρσέιγ αντίστοιχα.

ΑΕΚ

Εάν η ΑΕΚ αποκλείσει τη Ντιναμό, τότε θα αντιμετωπίσει στα πλέι οφ την Αντβέρπ ή μία από τις ομάδες που θα προκριθεί από τα ζευγάρια Σλόβαν Μπρατισλάβας – Μακάμπι Χάιφα, Κλάκσβικ – Μόλντε, Ράκοφ – Άρης Λεμεσού. 

Σε περίπτωση που η «Ένωση» αποκλειστεί από την κροατική ομάδα, τότε θα συμμετάσχει στα πλέι οφ του Europa League. Εκεί, η γκάμα των πιθανών αντιπάλων της ΑΕΚ διευρύνεται, καθώς η αντίπαλος της ομάδας του Αλμέιδα θα προκύψει είτε από τον νικητή των ζευγαριών Ζαλγκίρις Βίλνιους – Χάκεν, Κάραμπαγκ – Ελσίνκι, Ζρίνσκι – Μπρέινταμπλικ, Σερίφ Τιρασπόλ – Μπάτε Μπορίσοφ, Αστάνα – Λουντογκόρετς, είτε από τον ηττημένο των εξής ζευγαριών: Σλόβαν Μπρατισλάβας – Μακάμπι Χάιφα, Κλάκσβικ – Μόλντε, Ολίμπια Λιουμπλιάνας – Γαλατασαράι, Ράκοφ – Άρης Λεμεσού

Παναθηναϊκός

Για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Εάν το «τριφύλλι» προκριθεί από τον γ’ προκριματικό ξεπερνώντας το εμπόδιο της Μαρσέιγ, τότε θα αντιμετωπίσει μία από τις ομάδες που θα προκριθεί από τα ζευγάρια: Μπράγκα – Μπράτσκα Τόπολα, Ρέιντζερς – Σερβέτ.

Σε περίπτωση που οι «πράσινοι» αποκλειστούν από τους Γάλλους, τότε προκρίνονται αυτόματα στους ομίλους του Europa League.

Οι αναμετρήσεις των πλέι οφ του Champions League είναι προγραμματισμένες για το διήμερο 22-23 Αυγούστου και οι επαναληπτικοί το διήμερο 29-30 Αυγούστου. 

Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στον γ’ Προκριματικό Γύρο του Europa League απέναντι στη βελγική Γκενκ. Εάν προκριθεί θα αντιμετωπίσει μία εκ των: Άγιαξ, Λίντσερ, Αμπερντίν,  Τσουκαρίτσκι, Ζόρια Λούχανσκ, Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ. Σε αντίθετη περίπτωση, οι «ερυθρόλευκοι» θα χρειαστεί να περάσει από τα πλέι οφ του Europa Conference League.

Τα δεδομένα για ΠΑΟΚ και Άρη

Ο αντίπαλος των Πειραιωτών, όπως και αυτοί των ΠΑΟΚ και Άρη (εφόσον προκριθούν στις αναμετρήσεις του γ’ Προκριματικού του Conference League απέναντι σε Χάιντουκ Σπλιτ και Ντιναμό Κιέβου αντίστοιχα), θα είναι η Οσασούνα ή ο νικητής ενός εκ των εξής ζευγαριών: Λεχ Πόζναν – Σπάρτακ Τρνάβα, Ραπίντ Βιέννης – Ντέμπρετσεν, Χάποελ Μπερ Σεβά – Λέφσκι Σόφιας, Χιμπέρνιαν – Λουκέρνη, Ντίλα Γκόρι – ΑΠΟΕΛ, Μπεσίκτας – Νέφτσι Μπακού, Τβέντε – Ρίγα, Β36 Τόρσαβν – Ριέκα, Αρούκα – Μπραν, Τσέλιε – Νέμαν Γκρόντνο, Στεάουα – Νόρτζελαντ, Λέγκια Βαρσοβίας – Αούστρια Βιέννης, Ρόζενμποργκ – Χαρτς, Τομπόλ Κοστανάι – Ντέρι Σίτι, Άδανα Ντεμίρσπορ – Όσιεκ, Σέπσι – Ακτόμπε.

Οι αναμετρήσεις για τα πλέι οφ του Europa και του Conference League είναι προγραμματισμένες για τις 24 και 31 Αυγούστου. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter