Κύπελλο Ελλάδας: Οσκαρ… φαρσοκωμωδίας

Κύπελλο Ελλάδας: Οσκαρ… φαρσοκωμωδίας

Παναθηναϊκός και Αρης έχουν προκριθεί στον τελικό Κυπέλλου από τις 6 Μαρτίου αλλά δεν γνωρίζουν ακόμη ούτε πότε ούτε σε ποιο γήπεδο θα διεκδικήσουν το τρόπαιο

Το περσινό πάθημα με τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου που εξελίχθηκε σε σίριαλ δεν έγινε μάθημα στην ΕΠΟ! Το τρόπαιο στη φετινή περίοδο θα διεκδικήσουν ο Παναθηναϊκός με τον Αρη, χωρίς να έχει αποφασιστεί ακόμη ποιο γήπεδο θα φιλοξενήσει τη γιορτή του ποδοσφαίρου. Στη χώρα μας είναι κανόνας ο τελικός να μετατρέπεται σε σκέτη… ταλαιπωρία με ευθύνη της ομοσπονδίας, ενώ αρκετές φορές έχει αμαυρωθεί από έκτροπα.

Βάσει της προκήρυξης της διοργάνωσης, από τη στιγμή που το τρόπαιο θα διεκδικήσουν μία ομάδα από την Αθήνα και μία από τη Θεσσαλονίκη, ο τελικός πρέπει να οριστεί στο Πανθεσσαλικό. Η διαχείριση του σταδίου του Βόλου έχει περάσει στα χέρια της τοπικής ομάδας και την περασμένη περίοδο ο πρόεδρός της Αχιλλέας Μπέος δεν τα έβρισκε με τους παράγοντες της ΕΠΟ για την παραχώρησή του.

Ο ορισμός της έδρας του τελικού έγινε σίριαλ φαρσοκωμωδίας με πολλά επεισόδια και το θέμα λύθηκε με τη μεσολάβηση των μεγαλοπαραγόντων της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ Δημήτρη Μελισσανίδη και Ιβάν Σαββίδη αντίστοιχα. Η ομοσπονδία απλώς παρακολουθούσε τις εξελίξεις που είχαν πρωταγωνιστή τον Αχ. Μπέο, καθώς δεν μπορούσε να βρεθεί άλλο γήπεδο να φιλοξενήσει τον αγώνα των «δικεφάλων».

Το πάθημα δεν έγινε μάθημα

Η περσινή τραυματική εμπειρία προφανώς δεν προβλημάτισε τους διοικούντες την ΕΠΟ και γι’ αυτό δεν τροποποιήθηκε το άρθρο της προκήρυξης της διοργάνωσης που αφορά τον τελικό. «Αν προκριθούν ομάδα της Αθήνας και ομάδα της Θεσσαλονίκης, ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου» αναφέρεται στο άρθρο 14, ενώ θα μπορούσε να προστεθεί το γήπεδο του Αστέρα Τρίπολης ή αυτό στους Ζωσιμάδες για παράδειγμα, για να μην εξαρτάται όλη η ομοσπονδία από τις ορέξεις του Μπέου.

Η τροποποίηση δεν έγινε και στην ουσία ο πρόεδρος του Βόλου θα αποφασίσει με ποιους όρους θα διεξαχθεί ο τελικός. Εκτός αν ο Αρης συναινέσει να διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ! Υπέρ αυτής της λύσης είναι ξεκάθαρα τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και η ΕΠΟ – και για εισπρακτικούς λόγους. Ωστόσο η προκήρυξη είναι δεσμευτική και μόνο αν συμφωνήσουν οι «κιτρινόμαυροι» το τρόπαιο θα κριθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει ανεπίσημες συζητήσεις μεταξύ των δύο φιναλίστ για την έδρα και το βασικό επιχείρημα των «πράσινων» είναι ότι «στο ΟΑΚΑ θα μπορούμε να διαθέσουμε από 25.000 εισιτήρια και έτσι θα έχουμε μια πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου». Επιπλέον θα είναι αυξημένα και τα έσοδα των ομάδων και της ομοσπονδίας από τη διάθεση των εισιτηρίων, που θα γίνουν ανάρπαστα μέσα σε λίγες ώρες.

Διάσταση απόψεων

Ο διοικητικός ηγέτης του Αρη Θόδωρος Καρυπίδης στις πρώτες συζητήσεις ήταν θετικός για το ΟΑΚΑ, όμως όταν η ομάδα σφράγισε το εισιτήριο συμμετοχής στον τελικό συνάντησε την άρνηση των οργανωμένων οπαδών της ομάδας του.

Πώς μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα; Ο Αχ. Μπέος μεταξύ άλλων είχε πει πως δέχεται να διεξαχθεί ο τελικός στον Βόλο, αρκεί να δοθούν μόνο 1.000 προσκλήσεις σε μαθητές και στους συνοδούς τους. Αν ο τελικός οριστεί στο Πανθεσσαλικό, οι ομάδες θα ζητήσουν να πάρουν από 4.500 εισιτήρια και πιθανότατα η απάντηση Μπέου θα είναι αρνητική. Αυτό που φοβάται είναι τυχόν επεισόδια στην πόλη του Βόλου από χούλιγκαν των δύο φιναλίστ. Αν ο Μπέος επιμείνει στις 1.000 προσκλήσεις, τότε στον Αρη ίσως αλλάξουν στάση για την έδρα.

Την ίδια ώρα ακόμη και η ημερομηνία του τελικού είναι στον αέρα, αφού μόνο σίγουρο δεν είναι ότι θα γίνει στις 18 Μαΐου, όπως έχει οριστεί…

Είναι πολλά τα λεφτά…

Στην περίπτωση που οι εξελίξεις οδηγήσουν τον τελικό στο ΟΑΚΑ θα πρέπει να τοποθετηθούν άμεσα κάμερες σύμφωνα με τις προδιαγραφές του νόμου Βρούτση για να μπορεί να φιλοξενήσει το μεγάλο παιχνίδι. Ποιος όμως θα καλύψει το κόστος, που ξεπερνάει τις 500.000 ευρώ; Αυτό που λέγεται είναι ότι το κόστος μπορεί να επιμεριστεί. Να το πληρώσουν δηλαδή η πολιτεία, η ΕΠΟ και ο Παναθηναϊκός με τον Αρη.

Διαβάστε επίσης: Σύσκεψη στην ΕΠΟ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

Επεισόδιο Κούγια με δικαστή της ΕΠΟ: «Είσαι μέλος εγκληματικής οργάνωσης»

Εθνική Ελλάδας: Εψαχναν για γήπεδο μέχρι το… παρά 5´

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter