Κυριάκος Μητσοτάκης: Ολα του γάμου δύσκολα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ολα του γάμου δύσκολα

Ολα του γάμου δύσκολα για τον Μητσοτάκη. Ο λόγος βέβαια για τον γάμο ομοφύλων τον οποίο ανακοίνωσε ότι θα θεσπίσει. Ο ίδιος που μαζί με το κόμμα του καταψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης και την ταυτότητα φύλου και έφτασε στο σημείο να επικαλεστεί τότε μεταξύ των επιχειρημάτων του τον εξωγήινο του Υμηττού ξύπνησε πριν από λίγο καιρό μέγας μεταρρυθμιστής. Και αποφάσισε να δώσει το δικαίωμα στα ζευγάρια ομοφύλων να παντρεύονται, χωρίς όμως να υπολογίσει το μένος των δικών του αλλοφύλων. Των ενοίκων της Δεξιάς που ακούνε γκέι και βγάζουν σπυράκια. Που οι πολιτικές τους αντιλήψεις μυρίζουν λιβάνι και είναι τυλιγμένες με μαύρο, κατάμαυρο ράσο.

Ο Σαμαράς σήκωσε πρώτος το λάβαρο: ή επί τας ή την πατάς! Ουκ ολίγοι άλλοι ξεσάλωσαν. Οι ακροδεξιοί ύψωσαν στους πάνω ορόφους της δεξιάς πολυκατοικίας μαύρες σημαίες. Η κεντροδεξιά ΝΔ αποκάλυψε τη νεκροκεφαλή κάτω από το ευρωπαϊκό της χαμόγελο. Κι η νύφη γκαστρωμένη, εν ολίγοις, όπως είναι η συνέχεια της λαϊκής ρήσης. Με αποτέλεσμα ο Κυριάκος ο μεταρρυθμιστής να αρχίσει τις κωλοτούμπες. Πρώτα μας κατέπληξε με το κάρο που δεν μπαίνει μπροστά από το άλογο. Υστερα με το χειρουργείο στη ρύθμιση που ετοιμάζει. Και τέλος –κι αυτό κι αν ήταν απόδειξη πολιτικής γενναιότητας– με την υπόδειξη στους αγριεμένους να απόσχουν από τη σχετική ψηφοφορία.

Πώς του ήρθε του έρμου να παραστήσει τον αφοσιωμένο δικαιωματικό είναι ένα ερώτημα. Ηθελε να ξεπλυθεί για το χάλι του κράτους δικαίου και τις φωλιές των κοριών στο καθεστώς του στην Ευρώπη; Οπου λέγεται ότι προαλείφεται για σπουδαίο θρόνο; Ηθελε να δώσει κάτι το προοδευτικό στον ανήσυχο μεσαίο χώρο, τον οποίο υποτίθεται ότι διαφεντεύει; Ηθελε να αναδειχτεί πιο αριστερός από τον Κασσελάκη και πιο σοσιαλιστής από τον Ανδρουλάκη; Οποια κι αν είναι τα κίνητρα, το διέπραξε πάντως. Κι αφού το διέπραξε, δεν ξέρει τώρα πώς να το μαζέψει και πώς να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα του κόμματός του. Και, ακόμη χειρότερα, τα ασυμμάζευτα της κυβέρνησής του.

Είδαμε για άλλη μια φορά το αδίσταχτο και δειλό του ανδρός. Αδίσταχτο γιατί δεν έχει πρόβλημα να παίζει εν ου παικτοίς. Με δικαιώματα, νόμους, με το σύνταγμα και εντέλει με τις ζωές των ανθρώπων. Και δειλό γιατί μπροστά στις αντιδράσεις κλήρου, υπουργών και βουλευτών του βάζει την ουρά στα σκέλια.

Και προσκαλεί τους θιασώτες της μαύρης αντίδρασης να απόσχουν.

Για να καταλάβει και ο πιο αδαής ποιος μας κυβερνά και με ποιους

Ετσι είδαμε για άλλη μια φορά το αδίσταχτο και δειλό του ανδρός. Αδίσταχτο γιατί δεν έχει πρόβλημα να παίζει εν ου παικτοίς. Με δικαιώματα, νόμους, το σύνταγμα και εντέλει με τις ζωές των ανθρώπων. Και δειλό γιατί μπροστά στις αντιδράσεις κλήρου, υπουργών και βουλευτών του βάζει την ουρά στα σκέλια. Και προσκαλεί τους θιασώτες της μαύρης αντίδρασης να απόσχουν. Να νίψουν τας χείρας κι ας σταυρωθεί, που λέει ο λόγος, το δικαίωμα του γάμου των ομοφύλων. Για να καταλάβει και ο πιο αδαής ποιος μας κυβερνά και με ποιους. Ποια η σχέση με την Ευρώπη. Και σε ποια χέρια βρίσκονται δικαιώματα και ζωές…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter