Κύρτσος: Καταπέλτης κατά Μητσοτάκη με σειρά αναρτήσεων – Επιβράβευση κοριών σε Δημοκρατία δεν νοείται

Κύρτσος: Καταπέλτης κατά Μητσοτάκη με σειρά αναρτήσεων – Επιβράβευση κοριών σε Δημοκρατία δεν νοείται

Σειρά tweet, που έρχονται, σαν σφαίρες, το ένα πίσω από το άλλο εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, σχολιάζοντας σχεδόν ακαριαία την σουρεαλιστική τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Στην «αφόρητη υποκρισία» του Κυριάκου Μητσοτάκη στάθηκε ο Γιώργος Κύρτσος επισημαίνοντας πως ο πρώτος ξεκίνησε την τοποθέτησή του επικαλούμενος «κλίμα εθνικής ενότητας» την στιγμή που ο ίδιος «εξαπέλυσε καννιβαλιστικη επίθεση» εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, περιγράφοντας την αντιπολίτευση ως «εσωτερικό εχθρό» που «βρίσκεται απέναντι σε κάθε εθνική προσπάθεια» και υιοθετώντας ουσιαστικά την πάγια ακροδεξιά τακτική.

Ο ευρωβουλευτής επισημαίνει πως από την ομιλία του Μητσοτάκη έλλειπε οποιαδήποτε αναφορά στα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, τα οποία κρεμάνε κυριολεκτικά στα μανταλάκια την κυβέρνησή του εκθέτοντας το έλλειμα δημοκρατίας που χαρακτηρίζει την χώρα επί των γαλάζιων ημερών στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης. Όπως παρατηρεί ο Γιώργος Κύρτσος αντιθέτως ο πρωθυπουργός προσπάθησε να αποδώσει τις επικρίσεις εναντίον της κυβέρνησής του στην «κακή διάθεση των κομμάτων που δεν αναγνωρίζουν το … έργο του». Το γεγονός κατά τον Κύρτσο είναι δηλωτικό της αμηχανίας στην οποία βρίσκεται ο Μητσοτάκης.

Ο ευρωβουλευτής στάθηκε στον γενικό και αφηρημένο χαρακτήρα της τοποθέτησης του πρωθυπουργού αναφορικά με τα περί γενικών τοποθετήσεων στο Ευρωκοινοβούλιο για τις υποκλοπές. Κάνοντας λόγο για «ψέμματα» μίλησε για ευρύτατη πλειοψηφία καταδίκης των μεθόδων Μητσοτάκη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Γιώργος Κύρτσος τόνισε πως με τον επικοινωνιακό χειρισμό του από βήματος Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έκαψε όλες τις γέφυρες με το ΠΑΣΟΚ» ζητώντας από τον Ανδρουλάκη να πάρει την δικαστική οδό. «Πιάστηκε με τη γίδα των παρακολουθήσεων στην πλάτη και ζητεί… δικαστικό διακανονισμό σε βάθος χρόνου», υπογραμμίζει ο ευρωβουλευτής.

Συνέχισε χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό «σουρεαλιστικό» αναφορικά με την κριτική που άσκησε αναφορικά με το οτι ο παρακολουθούμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δήλωσε πως δεν επιθυμεί ο Μητσοτάκης να συνεχίσει να έχει το αξίωμά του. «Επιβράβευση κοριών σε Δημοκρατία δεν νοείται», σχολίασε ο Κύρτσος.

Στη συνέχεια σημείωσε δε το παράλογο του πρωθυπουργικού συνειρμού λέγοντας πως φοβάται «μήπως ο κόσμος ψηφίσει Ανδρουλάκη και βγεί Τσίπρας. Το βέβαιο είναι ότι αν ψηφίσουν Ανδρουλάκη η Τσίπρα, αποκλείεται να βγεί ο Μητσοτάκης. Αυτό είναι το βασικό σενάριο μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών».

Θύμισε ότι ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου έχει δηλώσει σε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στα ΜΜΕ ότι δεν έχει κανένα στοιχείο για παρακολούθηση Μητσοτάκη επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο Μητσοτάκης «επέμεινε στο παραμύθι στη Βουλή». Ενώ δεν άφησε ασχολίαστες τις αναφορές του Μητσοτάκη στον επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter