Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Αναζητά σημείο ισορροπίας στη συνάντηση με τους αγρότες

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Αναζητά σημείο ισορροπίας στη συνάντηση με τους αγρότες

Στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης ξεκίνησε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των αγροτών, που επί εβδομάδες αγωνίζονται για την άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Ο πρωθυπουργός έδειξε συγκρατημένος από την αρχή της συνάντησης. Ενώ δήλωνε ότι η κυβέρνηση έχει την διάθεση να κάνει ότι μπορεί για να υλοποιηθούν τα αιτήματα των αγροτών, στη συνέχεια… έβαλε δημοσιονομικό μπλόκο.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «είναι πρόθεσή μου να σας ακούσω όλους αν θέλετε να τοποθετηθείτε και στη συνέχεια να σας παρουσιάσω κάποιες προτάσεις που έχουμε επεξεργαστεί για τα ζητήματα που υποψιαζόμαστε ότι θα μας θέσετε. Πιστεύουμε ότι θα βρούμε λύση. Προσεγγίζουμε τη συνάντηση με καλή διάθεση και πιστεύω ότι μπορούμε να συναντηθούμε σε έναν κοινό τόπο που θα λαμβάνει υπόψη τους δικούς σας δικαιολογημένους προβληματισμούς αλλά θα συνυπολογίζει ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι συγκεκριμένα. Αν δείτε τα πράγματα από τη δική μας πλευρά θα αντιληφθείτε ότι πολλές κοινωνικές ομάδες έχουν αιτήματα από την κυβέρνηση και κάθε απόφαση της κυβέρνησης πρέπει να λαμβάνει υπόψη το όλον και το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Από την άλλη, ο εκπρόσωπος των αγροτών, Ρίζος Μαρούδας που πήρε τον λόγο, ανέφερε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ότι «έχετε πει ότι έχουμε δίκαιο έχουμε πολλά προβλήματα στον αγροτικό τομέα και θέλουμε ουσιαστικές λύσεις για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε και να βρεθούμε στα χωριά μας που είναι κι αυτό ένα ζητούμενο για την ύπαιθρο. Υπάρχουν και αρκετά νέα παιδιά και στα μπλόκα που δίνουν τη μάχη της παραμονής στο επάγγελμα και ταυτόχρονα μπορούμε να συνεχίσουμε να παράγουν να καλλιεργούμε και να υπάρχουν τρόφιμα ποιοτικά και φθηνά όπως η χώρα μας μπορεί να βγάλει».

Επίσης, ο εκπρόσωπος τον αγροτών έκανε λόγο ειδικά στο θέμα τους κόστους και των τιμών σημειώνοντας ότι «είναι ένα πρόβλημα το οποίο αυτή τη στιγμή μας εμποδίζει και φαίνεται και στην μείωση του αγροτικό πληθυσμού». «Ερχόμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις. Υπάρχει η δημοσιονομική δυνατότητα εφόσον υπάρχει θέληση να βρούμε λύσεις».

Αναζητείται σημείο ισορροπίας

Στόχος της συνάντησης είναι να βρεθεί ένα σημείο ισορροπίας, καθώς η κυβέρνηση δεν θέλει σε καμία περίπτωση να συνεχίσουν οι αγρότες να βρίσκονται στα μπλόκα. Κάτι τέτοιο θα προκαλέσει κρίσιμη πολιτική φθορά, λίγους μόλις μήνες, πριν τις ευρωεκλογές.

Διαβάστε επίσης: Αγρότες: Στο Μαξίμου η 15μελης αντιπροσωπεία – Σε εξέλιξη η συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Αγρότες: Συναντούν τον Μητσοτάκη στο Μαξίμου – Χαμηλές προσδοκίες, έτοιμοι για κλιμάκωση

Έγκλημα στα Τέμπη: Μπάζωσαν τον χώρο αλλά κανείς δεν λέει ποιος έδωσε την εντολή

Αγρότες: Συναντούν τον Μητσοτάκη στο Μαξίμου – Χαμηλές προσδοκίες, έτοιμοι για κλιμάκωση

Γλυφάδα: Το κίνητρο του δράστη για το μακελειό αναζητούν οι Αρχές – Τα πρώτα στοιχεία (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter