Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Πονοκέφαλος η ακρίβεια – Ποντάρουν στα μη κρατικά πανεπιστήμια

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Πονοκέφαλος η ακρίβεια – Ποντάρουν στα μη κρατικά πανεπιστήμια
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μπορεί η χώρα να παραπαίει σε όλους τους τομείς, ακόμα και τα «επιτεύγματα» και τα «οικονομικά εύσημα» που παίρνει είναι πάντα κατευθυνόμενα και από νεοφιλελεύθερα κέντρα αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα βλέπει όλα επικοινωνιακά.

Δεμένη και πρακτικά και ιδεολογικά με την ακροδεξιά, βασισμένη στη διαφθορά και στη διαπλοκή για να διαιωνίσει την αλλοίωση των τριών εξουσιών (Νομοθετική-Εκτελεστική-Δικαιοσύνη) δεν μπορεί παρά να βασιστεί σε πρίσματα παραποίησης της αλήθειας για να φτάσει στις Ευρωεκλογές.

Η εντολή να προβληθούν τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ να δοθούν εκτιμήσεις διάλυσης και απαξίωσης με την προσπάθεια «δολοφονίας προσωπικότητας» του αρχηγού τουλάχιστον προσωρινά απέδωσαν τα μέγιστα, κάηκαν ως ένα βαθμό και τώρα με την αλλαγή του χρόνου όλα θα κινηθούν στο ρυθμό των Ευρωεκλογών όπου δεν θα πρέπει να εμφανιστούν μεγάλες απώλειες στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Παράλληλα δεύτερο μέλημα του κυβερνητικού κόμματος είναι η προώθηση του ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση. Όχι μόνον λόγω του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ο «ιστορικός» κίνδυνος αλλά γιατί το πρώην κυβερνητικό κόμμα εμφανίζεται ως περισσότερο συνεργάσιμο με παρελθόν επίσης διαφθοράς και διαπλοκής, κάτι ευπρόσδεκτο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Γιατί η ηθική δεν είναι ούτε το ζητούμενο, ούτε προσόν.

Αυτή τη στιγμή για την κυβέρνηση το βασικό πρόβλημα είναι η ακρίβεια με τα μηνύματα από τις περιφέρειες να έρχονται ανησυχητικά, όπως επίσης και οι μετρήσεις. Από τα γκάλοπ έως το Ευρωβαρόμετρο η κυβέρνηση κατάλαβε πως με τις αστείες αυξήσεις στις συντάξεις, που δεν είναι καν αυξήσεις και με την έκπτωση 5% σε ορισμένα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ ούτε ψυγεία γεμίζουν ούτε πείθεται το ακροατήριο.

Πρέπει κάτι παραπάνω να κάνουν αφού ο στόχος τους δεν είναι να πέσουν τα κέρδη των επιχειρηματιών. Αυτοί τους στηρίζουν αυτοί τους έβγαλαν και το ξέρουν καλά.

Πρέπει να δοθεί κάτι παραπάνω από pass και αστεία επιδόματα.
Και επειδή όλα είναι επικοινωνία, ο στόχος είναι να δοθεί και η εντύπωση «έννομης τάξης» και προστίμων. Άσχετα αν τα κέρδη σε σχέση με τα πρόστιμα είναι δυσθεώρητα, αλλά το υποτιθέμενο κυνήγι εκείνων που «αισχροκερδούν» θα συνεχιστεί για… τα μάτια του κόσμου.

Και αν ο «γάμος ομοφύλων» δεν θα προχωρήσει άμεσα όπως όλα δείχνουν, λόγω των αντιδράσεων, βρέθηκε άλλο αφήγημα στην κυβέρνηση για να παρουσιάσει σύγχρονο ή υποτιθέμενο σύγχρονο πρόσωπο.

Ξέρουν πολύ καλά στο επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης πως οι αντιδράσεις του κόσμου δεν είναι πολυεπίπεδες αλλά περισσότερο «καλό» ή «κακό» και επίσης συχνά το «γιατί όχι;»

Και το νέο αφήγημα είναι τα μη κυβερνητικά πανεπιστήμια τα οποία προς στιγμή ονόμασαν «ελεύθερα» δημιουργώντας αντανακλαστικά σε εκείνα που βανδαλίζονται κατά καιρούς αλλά που παρήγαγαν όλο το επιστημονικό προσωπικό έως σήμερα.

Βέβαια το αν βανδαλίζονται τα πανεπιστήμια δεν είναι κάτι τυχαίο, γιατί συχνά αυτά λήγουν αν ικανοποιηθούν πολλά αιτήματα φοιτητών, κονδύλια, επίπεδο σπουδών, υποδομές, βοηθήματα και άλλα.

Αλλά τίποτα για τον μέσο οικονομικά Έλληνα δεν θα λύσει το ιδιωτικό πανεπιστήμιο πλην του ότι όσοι δεν θα έχουν χρήματα θα πρέπει να δανείζονται και να χρωστάνε μια ζωή πληρώνοντας ένα δημόσιο αγαθό. Όπως γίνεται και σε άλλες χώρες, ΗΠΑ κλπ, που δεν κέρδισαν αλλά έχασαν όταν η Παιδεία έγινε ταξική.

Και μην κοροϊδευόμαστε. Τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια είναι κερδοσκοπικά με ότι καλό αυτό σημαίνει για τις τσέπες τους και όχι αναγκαστικά για τους «καταναλωτές»….

Γιατί πέραν των άλλων οι μεγάλοι επιστήμονες και τα «μυαλά» κρύβονται σε όλες τις τάξεις και αυτά με την υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας θα χαθούν για τη χάρη κερδών ιδιωτών και ταξικής ανασυγκρότησης.

Τελικά η κυβέρνηση ξέρει πως με τον έλεγχο της Ενημέρωσης μπορεί να χειραγωγήσει και την άποψη…

Και αυτό θα συνεχιστεί και του χρόνου…

Ή τουλάχιστον θα επιχειρήσει να συμβεί και του χρόνου, αλλά όλα στην πολιτική έχουν τα ξαφνιάσματα!

Διαβάστε επίσης: Το πρωί ακροδεξιά ρητορική, το βράδυ «φέρνουν» μετανάστες

Το παρασκήνιο που πυροδότησε το «μπουρλότο»

Σκάνδαλο υποκλοπών: Το Politico απένειμε «βραβείο κατασκοπείας» στον Μητσοτάκη για το 2023

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter