Κυβερνητικό μπάχαλο με την κλήση Κώστα Καραμανλή στην Επιτροπή της Βουλής

Κυβερνητικό μπάχαλο με την κλήση Κώστα Καραμανλή στην Επιτροπή της Βουλής

Η επιχείρηση συσκότισης γύρω από τις κυβερνητικές ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών, αλλά και για εκείνες του Κώστα Καραμανλή του νεότερου καλά κρατούν. Την ώρα που ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας «κρύβει» τον παραιτηθέντα υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον βγάζει και πάλι «στη σέντρα», αφήνοντάς του όμως το περιθώριο να επιλέξει εκείνος το πότε θα μιλήσει δημοσίως.

Το αλαλούμ που επικρατεί στην κυβέρνηση αναφορικά με το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, τις ευθύνες της και τις προεκτάσεις τους καταμαρτυρά η παραφιλογία γύρω από το όνομα του τέως υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, και αυτή δεν αφορά μόνον τη συμμετοχή του στα γαλάζια ψηφοδέλτια.

Σημειώνεται πως όπως έγραψε το documentonews.gr το πρωί της Δευτέρας, ο πρόεδρος της Βουλής παραμέρισε την ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής την προηγούμενη για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, επιβάλλοντας συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου χωρίς τον τέως υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή.

Διαβάστε επίσης: Συσκότιση της τραγωδίας στα Τέμπη: Χωρίς Καραμανλή αλλά με Γεραπετρίτη η συνεδρίαση στη Βουλή ανήμερα της απεργίας των δημοσιογράφων

Τη Δευτέρα το μεσημέρι όμως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κλήθηκε να απαντήσει εάν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου θα παραστεί και ο Κ. Καραμανλής, παρουσιάζοντας μία διαφορετική προσέγγιση από αυτή του προέδρου της Βουλής νωρίτερα.

Στην απάντησή του, ο Γιάννης Οικονόμου δηλώνει αρχικά πως «για το θέμα του κ. Καραμανλή δεν μπορώ να σας απαντήσω. Ο κ. Καραμανλής είναι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, θεωρώ ότι στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που θα γίνει μία εκτεταμένη συζήτηση και ο ίδιος πρέπει να προσέλθει και να καταθέσει την δική του άποψη», αυξάνοντας την πίεση στο πρόσωπο του Κ. Καραμανλή.

«Ο κ. Καραμανλής έχει παραιτηθεί. Έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη και η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης δεν σημαίνει ότι φταίνε οι προηγούμενοι και οι επόμενοι και όχι αυτός. Προφανώς και έχει αναλάβει τις ευθύνες του και νομίζω ότι το επόμενο διάστημα ο κ. Καραμανλής θα επιλέξει και αυτός να τοποθετηθεί» δήλωσε σε έτερη ερώτηση που δέχτηκε κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών της Δευτέρας, στρέφοντας παράλληλα και τα βέλη του κατά του Χρήστου Σπίρτζη, που έχει από την περασμένη εβδομάδα τοποθετηθεί δημόσια για όσα του καταλογίζουν.

Μάλιστα, αφού η γραμμή «που κρύβεται ο Σπίρτζης» εγκαταλείφθηκε μετά την τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Γ. Οικονόμου πέρασε στην επόμενη, χαρακτηρίζοντας τη δημόσια τοποθέτησή του «θλιβερό μνημείο κυνισμού, σύγχυσης και ψεμάτων» κάνοντας λόγο για κυνική γραμμή που αναγνωρίζει ότι φταίνε μόνο οι προηγούμενοι και οι επόμενοι.

«Ένα πράγμα είναι η στάση ευθύνης, η αναγνώριση των λαθών, η αναζήτηση της αλήθειας κι ένα άλλο είναι τα ψέματα και η διασπορά τους στον δημόσιο διάλογο» ανέφερε ακόμα, όμως το ερώτημα παραμένει: Πότε θα μιλήσει ο Κ. Καραμανλής και γιατί η κυβέρνηση κρύβει εκείνον και τους υπόλοιπους αρμόδιους, όπως τους υφυπουργούς του, Καραγιάννη και Παπαδόπουλο που παραμένουν στις θέσεις τους;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter