Λάρισα: Στους δρόμους με τρακτέρ οι πλημμυροπαθείς αγρότες – «Δεχόμαστε μόνο αόριστες υποσχέσεις» (Video)

Λάρισα: Στους δρόμους με τρακτέρ οι πλημμυροπαθείς αγρότες – «Δεχόμαστε μόνο αόριστες υποσχέσεις» (Video)
Πηγή φωτογραφίας: larissanet.gr

Στους δρόμους, με τα τρακτέρ τους βγήκαν οι αγρότες, οι οποίοι διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για την καταβολή των αποζημιώσεων και την απομάκρυνση από τα χωράφια των νερών που «έπνιξαν» τη Θεσσαλία το προηγούμενο διάστημα μετά τις κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias».

Η Κινητοποίηση των αγροτών πραγματοποιήθηκε στον κόμβο Πλατυκάμπου στη Λάρισα, με τα τρακτέρ να παρατάσσονται στο σημείο, χωρίς ωστόσο να κοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Πηγή φωτογραφίας: larissanet.gr

 

«Σήμερα είναι η αρχή των κινητοποιήσεων μας μετά την καταστροφική πλημμύρα που έχει πλήξει τη Θεσσαλία και ένα μήνα μετά το μόνο που έχουμε δεχτεί ως βοήθεια είναι οι αόριστες υποσχέσεις ότι κάποια στιγμή θα αποζημιωθούμε χωρίς να υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα» ανέφερε ο πρόεδρος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας προσθέτοντας πως το βασικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι τα περίπου 250 χιλιάδες στρέμματα που βρίσκονται κάτω από το νερό.

«Αυτό που ζητάμε είναι να δοθεί άμεσα ένα οικονομικό βοήθημα ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας αλλά και να αρχίσουν κάποιες εργασίες που είναι απαραίτητες» δήλωσε μεταξύ άλλων σχετικά με τα αιτήματα των αγροτών ο κ. Μαρούδας.

Πηγή φωτογραφίας: larissanet.gr

 

Από την πλευρά του ο Γιάννης Κουκούτσης, εκπροσωπώντας την επιτροπή πλημμυροπαθών, δήλωσε όπως σημειώνει το larissanet.gr ότι προτεραιότητα είναι να αποκατασταθούν οι πληγέντες που δεν έχουν που να μείνουν, να υπάρξει σαφές χρονοδιάγραμμα για την απομάκρυνση των νερών από τα χωράφια αλλά και να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις.

Πηγή φωτογραφίας: larissanet.gr

 

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε από την Επιτροπή Αγώνα πλημμυροπαθών αγροτών και της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού (ΕΟΑΣΝΛ), με μοναδικό αίτημα, όπως δήλωσαν οι αγρότες, να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης, μετά τις καταστροφές που υπέστη ο πρωτογενής τομέας από την κακοκαιρία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter