Βαθαίνει η κυβέρνηση το χάσμα εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων – Αυτά είναι τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν

Βαθαίνει η κυβέρνηση το χάσμα εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων – Αυτά είναι τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν

Με τον μανδύα των «προνομίων» για τους εμβολιασμένους η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δια στόματος του υπουργού Υγείας, ανακοίνωσε τις αλλαγές που είχε προαναγγείλει για την κατάργηση των μίνι lockdown. Επί της ουσίας, αποτελεί παραδοχή αποτυχίας των μέχρι τώρα μέτρων μετακυλίοντας την ευθύνη στους πολίτες.

Συγκεκριμένα, οι κόκκινες περιοχές θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό όπως είναι η μάσκα και οι αποστάσεις.

Όσον αφορά στους κλειστούς χώρους διασκέδασης, δίνοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα σε όσους έχουν πλήρως εμβολιαστεί να διασκεδάσουν πιο ελεύθερα. Και αυτό γιατί στο εξής επιτρέπονται στα εστιατόρια, μπαρ κλπ να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι όρθιοι.

Τα μέτρα θα ισχύουν για 15 μέρες και θα επανεξεταστούν. «Οι κόκκινες περιοχές δεν θα επισύρουν επιπλέον μέτρα», είπε ο Θ. Πλεύρης. Σε πρώτη φάση θα αρχίσει η εφαρμογή τους από το Σάββατο 09/10/2021.

Οι ανακοινώσεις:

1) Όπως είπε ο Πλεύρης η επιτροπή είναι το επιστημονικό όργανο που γνωμοδοτεί στην Πολιτεία και το σεβόμαστε

2) Οι κόκκινες περιοχές θα έχουν το χαρακτηριστικό της ενημέρωσης της κατάστασης και δεν θα συνοδεύονται από επιπλέον μέτρα

3) Δεν υπάρχει πλέον απαγόρευση κυκλοφορίας για συγκεκριμένες ώρες

4) Δεν θα υπάρχει απαγόρευση μουσικής στην εστίαση

5) Ελευθερία πολιτών όπου υπάρχουν εμβολιασμένοι, αρχής γενομένης από την εστίαση

Δείτε επίσης: Αλλάζει και πάλι τη «συνταγή» η κυβέρνηση – Υπόσχεται κανονικότητα μόνο σε εμβολιασμένους – Στις 15:00 οι ανακοινώσεις

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter