Λονδίνο: Νέα διαδήλωση αλληλεγγύης υπέρ Παλαιστινίων – «Ιστορική πορεία» αναμένουν οι διοργανωτές

Λονδίνο: Νέα διαδήλωση αλληλεγγύης υπέρ Παλαιστινίων – «Ιστορική πορεία» αναμένουν οι διοργανωτές

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να συμμετάσχουν σε νέα διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης στο Λονδίνο σήμερα Σάββατο, καθώς η πολιτική διαμάχη για τη δημόσια κριτική της Suella Braverman για την αστυνόμευση των διαδηλώσεων συνεχίζεται.

Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί θα είναι στους δρόμους για μια «σημαντική» επιχείρηση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μνήμης, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Μητροπολιτική Αστυνομία, με 1.000 αστυνομικούς να κληθούν στην πρωτεύουσα από περιφερειακές αστυνομικές διευθύνσεις.

Ο κόσμος θα αρχίσει να συγκεντρώνεται περίπου το μεσημέρι στο Park Lane.

Mισό εκατομμύριο κόσμου αναμένουν οι διοργανωτές

«Καλούμε όλους τους ανθρώπους με συνείδηση να συμμετάσχουν μαζί μας στην ειρηνική πορεία», είπε ένας εκπρόσωπος των διοργανωτών της πορείας, της Palestine Solidarity Campaign, προσθέτοντας ότι η οργάνωσή του συνεργάζεται με την αστυνομία για να διασφαλίσει τη δημόσια ασφάλεια. «Περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι αναμένεται να συγκεντρωθούν στο Λονδίνο, καθιστώντας το μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές πορείες στη βρετανική ιστορία», ανέφεραν.

Ο αστυνομικός επίτροπος της Met, Mark Rowley, έχει δεσμευτεί «πάση θυσία» να σταματήσει οποιαδήποτε αναστάτωση που σχετίζεται με την πορεία, η οποία θα διεξαχθεί την Ημέρα Ανακωχής.

Οι διαδηλωτές που αποκλίνουν από τη συμφωνημένη διαδρομή από το Χάιντ Παρκ αντιμετωπίζουν πρόστιμο έως και 2.500 λιρών και έχουν δημιουργηθεί ζώνες αποκλεισμού σε όλη την πρωτεύουσα. Οι απαγορευμένες περιοχές περιλαμβάνουν το Κενοτάφιο, το οποίο θα έχει 24ωρη αστυνομική παρουσία, το Whitehall, το Horse Guards Parade και το Westminster Abbey Field of Remembrance – όποιος σχετίζεται με το φιλοπαλαιστινιακό κίνημα θα μπορούσε να συλληφθεί εάν προσπαθήσει να συγκεντρωθεί σε αυτά τα μέρη .

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter