Λύγισε η ΑΕΚ: Στάνκοβιτς και Στεφάνσκι έδωσαν στη Μαρσέιγ τη νίκη 3-1

Λύγισε η ΑΕΚ: Στάνκοβιτς και Στεφάνσκι έδωσαν στη Μαρσέιγ τη νίκη 3-1

Την κρέμασε ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς, την αποτελείωσε ο Ντάνιελ Στεφάνσκι. Η ΑΕΚ λύγισε στη Μασσαλία την ώρα που έδειχνε έτοιμη για άλλη μια ανατροπή. Με μία σειρά αμφιλεγόμενων αποφάσεων, ο Πολωνός διαιτητής έδωσε την ώθηση που έψαχνε η Μαρσέιγ για να φτάσει στη νίκη. Ήρθε και ολέθριο λάθος του Αυστριακού κίπερ στο 59’, για να ανατρέψει όλα τα δεδομένα που υπήρχαν εκείνη τη στιγμή. Το τελικό 3-1, μάλιστα, μοιάζει τιμητικό για την «Ένωση», καθώς στο τέλος το ματς πήγε να ξεφύγει επικίνδυνα.

Σε μία εκπληκτική ατμόσφαιρα από τους οπαδούς και των δύο ομάδων, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, πίεσαν, αλλά ο Στάνκοβιτς είχε απαντήσεις στο 20’ και στο 23’ στις προσπάθειες του Εντιαγέ. Εκεί που ισορρόπησε η ΑΕΚ, ήρθε στο 27’ μία αμφισβητούμενη φάση, από την οποία προήλθε το 1-0 του Βιτίνια, αν και φαίνεται ότι υπήρχε επιθετικό φάουλ στον Βίντα.

Παρά το σοκ, οι «κιτρινόμαυροι» βρήκαν αποθέματα και απάντησαν. Ζήτησαν πέναλτι στον Τσούμπερ στο 41’, σε μαρκάρισμα οριακά στη γραμμή, ενώ σκόραραν στο 45’+2’ με τον Ελβετό, αλλά το γκολ ακυρώθηκε με υπόδειξη οφσάιντ στον Βίντα!

Η ΑΕΚ βρήκε την ισοφάριση στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου από συνεργασία των Πινέδα – Μάνταλου και ωραίο τελείωμα του Μεξικανού στο 53’. Τα δεδομένα του ματς είχαν αλλάξει. Ο Πόνσε άρχισε να πιέζει την άμυνα της Μαρσέιγ. Αλλά εκεί εμφανίστηκε ως σωτήρας της Μαρσέιγ ο Στάνκοβιτς. Έκανε λάθος πάσα στον Βιτίνια και αμέσως τον ανέτρεψε. Πέναλτι και κόκκινη στον Αυστριακό. Ο Χαρίτ εκτέλεσε εύστοχα στο 60’ για το 2-1 και από ‘κει και πέρα, το γήπεδο έγειρε. Ήρθε και δεύτερη υπόδειξη πέναλτι από τον Πολωνό ρέφερι στο 69’ έπειτα από μαρκάρισμα του Άμραμπατ στον Χαρίτ. Ο Βερτού το εκτέλεσε εύστοχα για το 3-1. Στο 87’ η Μαρσέιγ σκόραρε και με τον Σαρ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ από το VAR, ενώ οι επεμβάσεις του Αθανασιάδη σε τρεις περιπτώσεις απέτρεψαν τη διεύρυνση του σκορ.

ΜΑΡΣΕΪΓ: Μπλάνκο, Κλος (89’ Μεϊτέ), Μπεμπά, Μπαλέρντι (89’ Ναντίρ), Λόντι, Χαρίτ (74’ Ομπαμεγιάνγκ), Ρονζιέ, Κοντογκμπιά, Βερτού (88’ Μουρίγιο), Βιτίνια (75’ Σαρ), Εντιαγέ.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (46’ Πόνσε), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (44’ Μοχαμάντι), Σιμάνσκι (75’ Ελίασον), Γιόνσον, Μάνταλος (59’ Αθανασιάδης), Άμραμπατ (75’ Γαλανόπουλος), Πινέδα, Τσούμπερ.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter