Λύθηκε το μυστήριο με το μακρύ τραπέζι στη συνάντηση Πούτιν – Μακρόν

Λύθηκε το μυστήριο με το μακρύ τραπέζι στη συνάντηση Πούτιν – Μακρόν

Το Reuters έλυσε το μυστήριο με το μακρύ τραπέζι μήκους 6 μέτρων που άφησε τους πάντες με ανοιχτό το στόμα κατά τη συνάντηση του Εμανουέλ Μακρόν και του Βλαντιμίρ Πούτιν στην αρχή της εβδομάδας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ρώσος πρόεδρος δεν ήθελε να στείλει κανένα μήνυμα στο Γάλλο πρόεδρο. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο δύο πηγές που γνωρίζουν το υγειονομικό πρωτόκολλο του επικεφαλής του γαλλικού κράτους, κατά την άφιξη του Εμανουέλ Μακρόν και πριν την συνάντηση με το Ρώσο πρόεδρο του ζητήθηκε να υποβληθεί σε τεστ PCR. Σε περίπτωση άρνησής του, θα έπρεπε να τηρήσει αυστηρότερους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

«Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι αυτό σήμαινε όχι χειραψίες και… ένα μακρύ τραπέζι. Όμως, δεν μπορούσαμε να αποδεχθούμε να αποκτήσουν πρόσβαση στο DNA του προέδρου» είπε στο Reuters μία από τις πηγές, αναφερόμενη στις ανησυχίες ασφαλείας εάν ο Γάλλος πρόεδρος υποβαλλόταν σε τεστ από Ρώσους γιατρούς.

Εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου δεν έχει απαντήσει προς το παρόν σε ένα μήνυμα του Reuters για να σχολιάσει σχετικά,

Η δεύτερη πηγή στο περιβάλλον του Γάλλου ηγέτη επιβεβαίωσε ότι ο Μακρόν αρνήθηκε να κάνει ένα ρωσικό PCR τεστ. Η πηγή ανέφερε ότι αντ’ αυτού ο Εμανουέλ Μακρόν υποβλήθηκε σε ένα γαλλικό PCR τεστ πριν από την αναχώρησή του και ένα τεστ αντιγόνου έγινε από τον ίδιο τον γιατρό του, μόλις έφθασε στη Ρωσία.

«Οι Ρώσοι μάς είπαν ότι ο Πούτιν πρέπει να παραμείνει σε μια αυστηρή υγειονομική φούσκα», εξήγησε η δεύτερη πηγή.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter