Μαφία ΑΑΔΕ: Ενοχη σιωπή από το Μαξίμου

Μαφία ΑΑΔΕ: Ενοχη σιωπή από το Μαξίμου
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

«Εγώ αυτό που ξέρω το έχω πει. Το επαναλαμβάνω, ότι ουδέποτε εστάλη ή ελήφθη, το αντίστοιχο κάποιο τέτοιο έγγραφο σε κάποιον από το Μέγαρο Μαξίμου, υφυπουργό ή οτιδήποτε έχει γραφτεί», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ότι αφορά την ύπαρξη συγκεκριμένης επιστολής που έχει σταλεί στο Μαξίμου από την ΑΑΔΕ και αναφέρεται σε φορολογικά στοιχεία του Documento.

Μόνο που δεν απαντήθηκαν τα δύο βασικά ερωτήματα που έθεσε το Documento, για το «τι σημαίνει εκ παραδρομής αναφορά και ποιος προχώρησε σε αυτή την αναφορά», την οποία έχει παραδεχτεί ότι έγινε ο ίδιος ο Παύλος Μαρινάκης, σε ενημέρωση των πολιτικών συντακτών (14/12).

Παραδοχή ύπαρξης του κυκλώματος

Διευκρινίζεται ότι στο επίμαχο έγγραφο που ο Παύλος Μαρινάκης παραδέχεται ότι υπήρχε «εκ παραδρομής αναφορά σε μία κοινοποίηση» ο προϊστάμενος του 1ου Ελεγκτικού Κέντρου (ΕΛΚΕ), Ηλίας Επίσκοπος, την 1η Νοεμβρίου 2023, ζητά από τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ (ΚΕΦΟΜΕΠ, ΣΔΟΕ, κλπ) να τον ενημερώσουν για το αν υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία που αφορούν την εταιρεία Documento Media.

Την επιστολή αυτή που αφορά φορολογικό έλεγχο και αποτελεί υπηρεσιακή αλληλογραφία, ο κύριος Ηλίας Επίσκοπος, την κοινοποίησε στο Μέγαρο Μαξίμου (υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό) για να τον ενημερώσει ότι κινείται κατά του Documento.

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι τα επιχειρήματα για «εκ παραδρομής αναφορά» δεν μπορούν να πείσουν κανένα λογικό άνθρωπο και αποδομούνται από την ίδια την πραγματικότητα.

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξαν οι ελεγκτές

Οι ενέργειες των ελεγκτών που προσπαθούν να ενοχοποίησουν το Documento με κατασκευασμένα στοιχεία, καθώς βάφτισαν της διαφημιστικές εκπτώσεις ως ύποπτες συναλλαγές, ανοίγει το ασκό του Αιόλου, καθώς δεκάδες ΜΜΕ στοχοποιούνται, διότι είναι πάγια εμπορική τακτική οι εφημερίδες, οι τηλεοπτικοί σταθμοί και τα sites, να κάνουν μεγάλες εκπτώσεις σε διαφημίσεις.
Πειθαρχικές διαδικασίες αντί εισαγγελέα

Η διοίκηση της ΑΑΔΕ γνωρίζει πολύ καλά για την ύπαρξη του κυκλώματος που δρα ανεξέλεγκτα και στοχοποιεί δημοσιογραφικούς ομίλους και επιχειρηματίες, όμως αντί να διερευνήσει αυτές τις σοβαρότατες υποθέσεις, προχωράει σε πειθαρχικούς ελέγχους, για να πέσουν οι υπαίτιοι «στα μαλακά».

Συγκεκριμένα, η ∆ιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων αντιµετωπίζει απ’ ό,τι φαίνεται αυτές τις καταγγελίες σαν να αφορούν µεµονωµένα περιστατικά και όχι κύκλωµα. Στη συνέχεια σε κάποιες των περιπτώσεων κινεί τις πειθαρχικές διαδικασίες. Στο στάδιο της έρευνας όµως αφήνει απέξω τον εισαγγελέα. Έτσι δεν χρησιµοποιούνται νόµιµα µέσα, όπως οι συνακροάσεις ή οι κατ’ οίκον έρευνες και το άνοιγµα των τραπεζικών λογαριασµών, για να εντοπιστούν το κύκλωµα και η δράση του.

Διαβάστε επίσης: Για την ΑΑΔΕ, από τον Μαρινάκη έως την Καθημερινή, τη Real και το Πρώτο Θέμα, όλοι διακινούν μαύρο χρήμα

Προσοχή στο κενό μεταξύ ΚΕΕΛΠΝΟ και ΑΑΔΕ

Τα… λαγωνικά της ΑΑΔΕ βρήκαν «μαύρο χρήμα» από Coca Cola και Unilever κατά τον έλεγχο του Documento

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter