Μαγνησία: Μετά την καταστροφή σε χωράφια και στάνες, τέλος και τα ψάρια – Ακατάλληλος για αλίευση ο Παγασητικός

Μαγνησία: Μετά την καταστροφή σε χωράφια και στάνες, τέλος και τα ψάρια – Ακατάλληλος για αλίευση ο Παγασητικός

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Κελέτσης, αρμόδιος για θέματα αλιείας συναντήθηκε στον Βόλο με αλιείς της περιοχής και όπως ανέφερε αυτή τη στιγμή και με άγνωστο το για πόσο χρόνο ακόμα, ο Παγασητικός δεν είναι κατάλληλος για αλίευση μετά την καταστροφή της κακοκαιρίας Daniel.

Δεσμεύτηκε επίσης, ότι θα στηριχθούν οι αλιείς, αφού το Υπουργείο εξετάζει ήδη χρηματοδοτικά εργαλεία για την αρωγή τους.

Όσον αφορά στο νερό, βάσει των όσων ανακοίνωσε χθες η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, αναμένονται σήμερα κάποιες μικροβιακές αναλύσεις για συγκεκριμένα παθογόνα. Αν αυτές οι αναλύσεις αποδειχθούν καθαρές και οι μικροβιολογικοί δείκτες είναι εντός των πλαισίων, τότε το νερό στον Βόλο θα είναι κατάλληλο για χρήση, όχι όμως και για πόση.

Για 12 μέρες χωρίς πόσιμο νερό ο Βόλος

Συνεχίζονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Μαγνησίας, μετά τη θεομηνία που σάρωσε την περιοχή την προηγούμενη εβδομάδα, με τα πλέον σημαντικά να αφορούν την υδροδότηση με καθαρό πόσιμο νερό, τον καθαρισμό των κατοικιών και των δρόμων από τους τόνους λάσπης και την κατεστραμμένη οδοποιία κυρίως στο Πήλιο.

Στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας για δωδέκατη ημέρα δεν υπάρχει πόσιμο νερό στα σπίτια και τις επιχειρήσεις και η ζωή δυσκολεύει περισσότερο από τις ανάγκες της καθημερινότητας για τις ανάγκες των 200.000 περίπου ανθρώπων που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

Η ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου, παρότι συνεργάζεται με την ΕΥΔΑΠ, δεν έχει καταφέρει να αποκαταστήσει την υδροδότηση με πόσιμο νερό, και η πλήρης σχεδόν καταστροφή του συστήματος άντλησης και διανομής κάνει την κατάσταση εξαιρετικά δύσκολη. Ενδεικτικό είναι ότι ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξή του ότι το καθαρό πόσιμο νερό θα τρέξει ξανά στις βρύσες μετά από περίπου ένα 20ήμερο .

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter